Gode nyheter for alle som er glad i snø: Her kan du stå på ski i helgen!

FYRER OPP: Leif Skaar på Kjerringåsen Alpintsenter venter storinnrykk når det lørdag meldes om knallvær. Han håper kulda som kommer varer noen dager, slik at snøkanonene kan gjøre jobben sin i hovedbakken.

FYRER OPP: Leif Skaar på Kjerringåsen Alpintsenter venter storinnrykk når det lørdag meldes om knallvær. Han håper kulda som kommer varer noen dager, slik at snøkanonene kan gjøre jobben sin i hovedbakken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Meteorologisk institutt kan ikke melde om snø denne helga, men forteller at det blir flotte forhold for andre aktiviteter utendørs – spesielt på lørdag! I Kjerringåsen gir kaldere dager muligheter for å lage mer snø

DEL

(Fredriksstad Blad) – For dere i Fredrikstad ser det ut som det skal bli en ganske fin helg, forteller meteorologikonsulent Jan Inge Hansen rett før arbeidsdagen er over fredag ettermiddag.

Nå blir det kjøligere

Det er varslet et kaldere vær i helga, og i hovedstaden var det i utgangspunktet meldt om temperaturer ned mot 15 minusgrader om nettene. Dette er blitt noe moderert, men kaldere blir det.

– Så nært kysten som Fredrikstad vil det ikke bli så fryktelig kaldt i helga, men temperaturene vil nok krype ned mot fem, seks, sju minusgrader – spesielt om nettene, sier Hansen.

– Det blir kaldere, men lørdagen blir en veldig fin dag. Skyfritt og ingen nedbør med en svak nordlig vind vil gjøre dagen perfekt for utendørsaktiviteter, legger han til.

To bakker er åpne

I Kjerringåsen har det allerede vært åpent noen helger, men kaldere vært gjør bare at forholdene kan blir bedre. Daglig leder Leif Skaar forteller at han venter bra med folk i helga.

– Det er meldt flott vær i morgen, og at det blir kaldere er bare bra. Da blir folk inspirert til å komme seg ut, og de kjenner lysten til å spenne på seg skia.

Foreløpig er det barnebakken og mellombakken som er åpen i åsen. Her er alle velkomne, og Skaar håper å ha hovedbakken klar til neste helg.

– Kaldt vært betyr at det blir lettere for oss å lage snø. Vi trenger et par-tre dager nå, men til neste helg satser vi på at det blir gode forhold også her, sier han.

SNØ: Dagen før nyttårsaften var forholdene fine i Kjerringåsen. Nå håper Leif Skaar at de kan bli enda bedre når temperaturene synker.

SNØ: Dagen før nyttårsaften var forholdene fine i Kjerringåsen. Nå håper Leif Skaar at de kan bli enda bedre når temperaturene synker. Foto:

Skyer på søndag

Lørdag blir nok den travleste dagen i Kjerringåsen, for konsulent Hansen hos Meteorologisk institutt forteller at det blir litt mer skyer på søndag, men at det kan bli opphold og perioder med sol.

– Det er nok lørdagen som blir den fineste vinterdagen.

– Det er dessverre en litt ugunstig vindretning, så det blir dårlig med langrenn på folk i Fredrikstad. På den andre siden blir det som sagt fint, og det er jo mange andre ting det er fint å gjøre i kulda – gå på skøyter for eksempel. Det blir det en perfekt dag for på lørdag, avslutter Hansen.

– Strålende helg

Ønsker man allikevel å komme seg ut i løypene er det gode muligheter i Østmarka. Til Østlandets Blad sier generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide, at det er en strålende helg i vente.

– Dette blir en helt strålende helg. Det er fem år siden vi har hatt en så bra start på vinteren. Enkelte steder i Marka er det nå 70 centimeter snø. Vi kjører nå det vi har tilgjengelig av løypemaskiner, og prioriterer hovedtraseer. Dette er veldig gledelig, sier Eide som oppfordrer alle til å sjekke føremeldingen daglig.

Fredag formiddag opplyser føremeldingen at følgende strekninger i Sørmarka og Østmarka ble preparert de siste par dagene:

Golfbanen på Østre Greverud, rundløype på Svartskog, golfbanen på Krokhol, lysløypa fra Greverud til Fløysbonn og videre mot Kloppa og Stallerud og Myrer, lysløypa på Siggerud og vannledningstraseen, fra Krokhol til Sandbakken og Skjelbreia.

Artikkeltags