(Fredriksstad Blad)

Det var klokken 03.00 i natt at politiet og brannvesenet måtte rykke ut etter meldinger om en bilbrann i Råde. Bilene sto parkert på en lagringstomt, og ble ifølge operasjonsleder Bjørge Haugen totalskadet i brannen.

– Brannårsaken er ukjent, forteller Haugen.

– Mistenker dere at brannen er påsatt?

– Det er for tidlig å si noe om. Saken skal etterforskes, så får vi se hva som kommer ut av undersøkelsene, sier Haugen.

Han vil heller ikke si eksakt hvor i Råde bilene tok fyr.

– Det var på en lagringstomt der det sto parkert en del biler, sier han.

Vold på byen

Hendelsen var bare en av flere loggførte oppdrag for politiet natt til fredag. Her følger listen over hva politiet har rykket ut på natt til lørdag.

Klokken 03.24 ble to menn pågrepet i Fredrikstad sentrum etter å ha utøvd vold mot en annen mann. Fornærmede ble tatt hånd om av helsevesenet etter hendelsen, men skal ikke være alvorlig skadet, ifølge politiet.

Klokken 03.38 var det politiet i Halden som stanset en kvinnelig sjåfør i 30-årene. Hun ble anmeldt for kjøring i påvirket tilstand.

Knuste rute

Klokken 03.40 måtte Halden-politiet nok en gang rykke ut etter meldinger om en at en person i slutten av tenårene skulle ha opptrådt voldelig på en privatadresse i byen. Mannen ble tatt hånd om av politiet og innsatt i arrest.

Og det var i Halden det virkelig skjedde denne natten. Like før klokken fire ble en mann i 30-årene pågrepet og innsatt i arrest etter det politiet kaller utilbørlig opptreden. Mannen skal blant annet ha knust en rute. Han kan vente seg en anmeldelse når han blir dimittert fra arresten lørdag morgen.

– Hvordan vil du karakterisere natten i Østfold?

– En relativit stille og rolig natt med noen oppdrag her og der, sier Haugen.

Fredag kveld måtte også to redningsskøyter, SeaKing redningshelikopter, brannbåten, politibåten, dykkere og ambulanse rykke ut etter meldinger om en båte som hadde blitt sett kjørende ukontrollert i ring utenfor Marnet ved Øyenkilen. Det viste seg etter hvert å være to gutter som hadde lekt seg i hver sin båt, og hoppet frem og tilbake mellom båtene – for så å miste kontrollen.