Alexandersson i en klasse for seg i O-VM

Sarpsborg  20190813.
VM i orientering.  Tove Alexandersson fra Sverige i aksjon under mellomdistanse kvalifisering i området ved Knatterudfjellet i Østfold. 
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sarpsborg 20190813. VM i orientering. Tove Alexandersson fra Sverige i aksjon under mellomdistanse kvalifisering i området ved Knatterudfjellet i Østfold. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto:

Av
DEL

Den svenske O-stjernen Tove Alexandersson var ustoppelig da hun knuste konkurrentene mot sitt fjerde strake VM-gull på langdistansen.

Alexandersson har nå vunnet fire strake titler, men måten hun gjorde på det i skogen i Østfold på var ren utklassing. Det ble veldig store forskjeller mellom løperne. Ned til sølvmedaljevinneren og landskvinnen Lina Strand ble avstanden på hele seks minutter og 16 sekunder.

– Jeg hadde en liten bom på den første posten, men etter det har jeg løpt bra, sa Alexandersson om gulløpet sitt til NRK.

Simona Aebersold fra Sveits tok bronsen, slått med nesten sju minutter.

De norske løperne gjorde altfor mange feil på de mange langstrekkene. Kamilla Olaussen lå tidlig veldig bra an, men et par dårlige veivalg gjorde at avstanden opp til medaljekampen ble litt for stor.

– Det ble tungt og jeg hadde ingen energi, sa Olaussen til NRK etter å ha løpt i mål over tolv og ett halvt minutt bak vinneren i mål på en 13.-plass.

Spydeberg  20190814.
Kamilla Olaussen i mål under damenes langdistanse under VM i orientering ved Mørk i Spydeberg.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Spydeberg 20190814. Kamilla Olaussen i mål under damenes langdistanse under VM i orientering ved Mørk i Spydeberg. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto:

Den norske veteranen Marianne Andersen har fire sølv på langdistansen fra 2006-2010, men 39-åringen hadde ingen heldig dag i skogen rundt Mørk golfbane i Spydeberg og endte på 15.-plass.

Andrine Benjaminsen tapte mye til de beste tidlig i løpet og havnet 20 minutter bak vinneren i mål på 27.-plass.

– Det ble ikke det jeg hadde håpet på. Jeg hadde ambisjoner om å kjempe i toppen, men det var jeg dessverre langt unna. Jeg fikk lite til å stemme, sa Benjaminsen til NRK.

Siste norske VM-vinner på øvelsen var Hanne Staff, som vant på hjemmebane i 1997, mens siste norske VM-gull i orientering gikk til Anne Margrethe Hausken i 2008 da hun vant sprinten.


(©NTB)

Artikkeltags