– Det bør lyse en varsellampe i regjeringskontorene når folk mister troen på politikerne, skriver NAF i en pressemelding som er sendt ut torsdag.

Over halvparten av nordmenn er bekymret for drivstoffprisene, viser en ny undersøkelse som Norstat har gjennomført for NAF. I tillegg svarer nær to av tre at de er bekymret for de høye matprisene, og en like stor andel er bekymret for strømprisene.

– Nå må regjeringen våkne

– Drivstoffprisene har vært ute av kontroll siden i vinter. Nå baller bekymringene på seg, når matvarepriser, drivstoffpriser, strømpriser og renta stiger samtidig, sier myndighetskontakt i NAF, Thor Egil Braadland.

Undersøkelsen er gjennomført i juli av Norstat, og 1.000 personer har svart på den landsrepresentative undersøkelsen, opplyses det i pressemeldingen.

– Svært mange er bekymret nå. Samtidig er det svært få som har tro på regjeringens handlekraft. Det er ikke bare overraskende, det er urovekkende. Det bør lyse en varsellampe i regjeringslokalene nå. Disse tallene må få regjeringen til å våkne. Folks tillit til at regjeringen kan skape trygghet for folks økonomi er tynnslitt. Vi mener kutt i avgiftene på drivstoff og støtteordninger til bilistene, etter modell fra Sverige, er langt på overtid, sier Braadland.