Ønsker frivillige til Olavsfestivalen

SATSER: Catharina Amundsen (t.v.), Adrian Toftner, Are Buraas, Milan Benza, Martin Halvorsen og Beate Aamodt ( i midten) ønsker frivillige til et nytt prosjekt for ungdom.

SATSER: Catharina Amundsen (t.v.), Adrian Toftner, Are Buraas, Milan Benza, Martin Halvorsen og Beate Aamodt ( i midten) ønsker frivillige til et nytt prosjekt for ungdom. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Martin Halvorsen og flere sarpinger ved Ungdommens kulturhus drar i gang et satsingsprosjekt som skal gjennomføres for og av ungdom under årets Olavsfestival.

DEL

12–16 juli arrangeres årets Olavsfestival i Landeparken, og ungdom i hele Sarpsborg oppfordres til å melde seg som frivillige.

– Flere av våre faste unge arrangører har allerede meldt sin interesse, men vi har plass til enda flere og ønsker å rekruttere nye ungdommer som syns det høres spennende ut.

Det forteller Martin Halvorsen i team barn og unge i Sarpsborg kommune til Sarpsborg Arbeiderblad.

Lærerike oppgaver

Arrangørene håper de frivillige skal få utfolde seg med meningsfylte oppgaver.

– Oppgavene skal være lærerike og kommer kanskje godt med videre i livet. Ved å ha et bredt utvalg av arbeidsoppgaver, mener vi at alle har noe å bidra med, sier Halvorsen videre.

– Å være arrangør kan være vanskelig og krevende, men også en veldig morsom og meningsfylt jobb. Man får blant annet være en del av et team, som jobber i lag for et felles mål og for å skape opplevelser for deg og andre, legger han til.

Etterlyser redaksjon

Ungdommen som melder seg på prosjektet vil kunne jobbe med enten media, dekor og utsmykking eller vertskap.

– Jeg har opprettet en nettredaksjon, og vil tilby oppgaver innenfor journalistikk, foto og video. Her vil de frivillige arbeide med dokumentasjon av festivalen ved å produsere små videosnutter til sosiale medier, som til slutt blir en hel film. Jeg skal også ha utegående journalister som skal intervjue besøkende på festivalområdet, understreker Halvorsen, som for øvrig er leder for nevnte redaksjon.

Trenger ikke kompetanse

Are Burås og Milan Benza har ansvar for dekor og utsmykking av festivalen.

– Ungdommen får være med å arrangere et animasjonskurs samme med oss. Og det er viktig og poengtere at de de som melder sin interesse hos oss ikke nødvendigvis trenger kompetanse innenfor området. Her er alle velkommen, sier de.

– Resten får mulighet til å jobbe med vertskap i form av billetthåndtering, rigging og andre tekniske ting, tilføyer Halvorsen.

Artikkeltags