Ønsker ikke flere skogbranner – henviser røykerne til egen post i Landeparken

KONTROLL: Festivalsjef for Olavsfestivalen Lars Erik Antonsen (t.v.) og Lars Erik Gutubakken,  leder ved forebyggende avdeling i Sarpsborg brannvesen føler de har god kontroll på brannsikkerheten før Olavsfestivalen sparkes i gang fredag ettermiddag.

KONTROLL: Festivalsjef for Olavsfestivalen Lars Erik Antonsen (t.v.) og Lars Erik Gutubakken, leder ved forebyggende avdeling i Sarpsborg brannvesen føler de har god kontroll på brannsikkerheten før Olavsfestivalen sparkes i gang fredag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I forkant av Olavsfestivalen i Landeparken til helgen har arrangøren gjort en rekke sikkerhetstiltak med tanke på den overhengende faren for skog-, gress og lyngbrann.

DEL

– En av de største attraksjonene hva gjelder festivalen er det store vikingmarkedet i Landeparken. Her bor det 400 vikinger, som vanligvis har belaget seg på å lage mat på bål. Flere av aktivitetene har også blitt utført ved bruk av åpen ild. Det kan vi jo ikke gjøre i år, forteller festivalsjef Lars Erik Antonsen.

Årsaken er den ekstreme skogbrannfaren. Og arrangøren, i tillegg til Sarpsborg brannvesen ønsker ikke å ta noen sjanser.

Flere sikkerhetstiltak

Sammen med Sarpsborg brannvesen har de gått sammen om å finne alternative løsninger slik at Olavsfestivalen ikke blir helt amputert.

– Etter å ha foretatt en befaring med brannvesenet rundt på området, så har vi kommet fram til – under strengt oppsyn og god veiledning fra brannvesenet at vi kan lage mat ved hjelp av gassgriller, understreker Antonsen overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

Arrangøren har som følge av den ekstreme skogbrannfaren leid inn ekstra vannpumper og pumpeutstyr i forkant av Olavsfestivalen den kommende helgen.

– I tillegg blir det kjørt inn en del mengder med sand og grus, som skal legges rundt der det skal lages mat. Det blir med andre ord gjort en rekke ekstra tiltak for at det skal være så trygt som mulig for de besøkende, samt vikingene som bor i parken, påpeker festivalsjefen, som mener det er viktig å tenke på sikkerheten og at folk skal føle seg trygge, selv om arrangementet blir noe annerledes enn tidligere.

Ingen dispensasjon i år

Lars Erik Gutubakken, leder ved forebyggende avdeling i Sarpsborg brannvesen mener at gass vil være et godt alternativ.

– Vi har gjennom flere år alltid hatt et godt samarbeid med Olavsfestivalen. Og selv om det har vært bålforbud tidligere, så har det blitt gitt dispensasjon til arrangøren av festivalen. Men det var ikke aktuelt å gjøre i år på grunn av brannfaren, understreker Gutubakken.

– Med alle disse tiltakene som har blitt gjort nå, så vil dette hensynet være godt ivaretatt. Arrangøren er uansett ansvarlige for hva som skjer på området, tilføyer han.

RØYKEFORBUD: Det er ikke lov å røyke på festivalområdet i Landeparken i år. Da må du gå til «røykeposten» som er satt opp.

RØYKEFORBUD: Det er ikke lov å røyke på festivalområdet i Landeparken i år. Da må du gå til «røykeposten» som er satt opp. Foto:

– Egen «røykepost»

Det blir med andre ord mat til sultne vikinger og besøkende til helgen. Antonsen minner også om at det ikke vil være mulig å røyke på festivalområdet.

– Vi har ikke hatt restriksjoner på dette tidligere, men i år har vi bestemt oss for et røykeforbud. De som derimot ønsker å ta seg en sigarett må gå til vår egen «røykepost». Her blir det lagt ut vann og sinkbøtter med sand. I tillegg vil det være et underlag som gjør dette forsvarlig. Vi har hyret inn ekstra vakter som vil være på vakt. Det vil være strengt, dette fordi vi ønsker et så hyggelig arrangement som mulig, poengterer Lars Erik Antonsen.

Artikkeltags