Det var et lite hyggelig syn som møtte beboerne i en enebolig i Platåveien på Hasle onsdag.

Bunadssmykker

I løpet av natten eller morgentimene hadde noen brutt seg inn og tatt med seg en rekke verdisaker.

Blant annet sølvtøy og bunadssmykker med en estimert verdi nærmere 50.000 kroner.

Politiet rykket ut med en patrulje til stedet for å gjennomføre åstedsundersøkelser. Patruljen gikk deretter i gang med rundspørring i nabolaget for å finne ut om noen hadde sett mistenkelige personer, observert unormal aktivitet eller mistenkelig oppførsel eller biler i området.

Mystisk personbil

Ifølge operasjonsleder Atle Vesttorp i Øst politidistrikt har politiet hentet flere vitnebeskrivelser fra personer som mener de har observert en mystisk svenskregistrert personbil av merket Audi A4 i nærheten av boligen som ikke skal ha noe tilhørighet i nabolaget.

– Ifølge vitnebeskrivelser, skal bilen ha blitt observert i området i tidsrommet mellom klokken 04.30 og 05.30, sier Atle Vesttorp, til Sarpsborg Arbeiderblad ved 20-tiden onsdag kveld.

Politiet er altså svært interessert i tips om noen har sett denne personbilen i forbindelse med innbruddet eller har flere opplysninger eller tips om mistenkelig aktivitet i området onsdag morgen. Patruljen avsluttet de foreløpige undersøkelsene på stedet ved 14.30-tiden onsdag ettermiddag.