Gå til sidens hovedinnhold

Ordføreren til barn og unge som sliter under koronakrisen: – Husk at vi er der for dere

Artikkelen er over 1 år gammel

Ikke alle barn i Sarpsborg tilbringer tiden hjemme fra skole og aktiviteter med voksne som er trygge for dem.

I en tid der det meste handler og å redde liv og helse og unngå at sårbare personer blir eksponert for det smittsomme og for mange potensielt dødelige koronaviruset, kan hverdagen være ekstra vanskelig for barn og unge som sliter fra før.

Kartlegging av risikoutsatte

Tirsdag kveld melder Sarpsborg kommune i en pressemelding at kommunen nå har startet en kartlegging av risikoutsatte barn og unge i Sarpsborg og hvilke tiltak de kan ha behov for og som kommunen har mulighet til å levere under den pågående koronakrisen.

– Nå som skoler og barnehager holdes stengt vet vi at noen barn og unge må tilbringe mer tid sammen med voksne som ikke er trygge for dem. Derfor er det viktig å bry seg, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap) i pressemeldingen.

– Jeg har lyst å si til barn og unge som har det vanskelig nå, at de ikke må nøle med å ta kontakt med voksne de stoler på. Hvis de ikke har det bra hjemme, kan de ta kontakt med en voksenperson de er trygg på gjennom FaceTime eller andre digitale arenaer. Vi i kommunen kan også kontaktes, sier han.

Sarpsborg-ordføreren er bekymret for at mange barn og unge synes det er vanskelig om dagen.

– Det viktigste er at vi bryr oss om hverandre, og husk at vi er der for dere, minner han om.

– Vis at du bryr deg

Ordføreren har videre en klar oppfordring til alle voksne som kjenner noen som har det vanskelig:

– Ta kontakt på telefon eller på nettet. Vis at du bryr deg. Vi i kommunen skal gjøre vårt for at de som har det tøffest, skal få nødvendig hjelp til å komme gjennom denne vanskelige tiden.

Rådgiver Kate Lande Skaar har ansvaret for å kartlegge og koordinere arbeidet mot barn og unge, slik at de får nødvendig hjelp også under korona-krisen.

– Virksomhet barnevernstjenester, Forebyggende tjenester og Kompetansesenter rus og psykisk helse er i gang med sine kartlegginger og vurderinger av hvem som er de mest risikoutsatte. Vi må vurdere om det kan være aktuelt å gi disse barna tilbud om tilsyn på nærskolen eller gjennom samtaler og dialog, sier Skaar i den samme pressemeldingen.

Hun oppfordrer foreldre som opplever det veldig krevende med barna hjemme hele tiden å ta kontakt med familiesenteret, barnevernstjenesten eller lavterskeltilbudet for rus og psykiatri for råd og veiledning.

Ungdommens helsestasjon, fritidsklubbene og Familiesentrene blir også involvert i arbeidet med risikoutsatte barn, melder Sarpsborg kommune i pressemeldingen som ble sendt ut tirsdag kveld.

Kommentarer til denne saken