Musikklinja reddes igjen

REDDES: Får Østfold Arbeiderparti slik de vil skal det fortsatt være 30 musikkelever på Greåker. Bildet er fra en solidaritetskonsert som musikklinja arrangerte i 2014.

REDDES: Får Østfold Arbeiderparti slik de vil skal det fortsatt være 30 musikkelever på Greåker. Bildet er fra en solidaritetskonsert som musikklinja arrangerte i 2014. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Musikklinja på Greåker videregående skole blir trolig reddet igjen.

DEL

Da det var som hetest rundt Østfold fylkeskommunes skolebruksplan for nærmere to år siden, foreslo fylkesrådmannen å halvere antallet musikkelever på Greåker fra 30 til 15, og flytte drama-tilbudet i Halden til Greåker. Det gikk ikke politikerne med på den gang, og tirsdag kveld ble det klart at Østfold Arbeiderparti også nå sier nei til forslaget når fylkesrådmannen på nytt har hentet det fram.

Stor svekkelse

– Forslaget til fylkesrådmannen ville betydd en stor svekkelse av musikkmiljøet på Greåker. Det reagerte vi på i Østfold Arbeiderparti, og vil ikke gå for det i fylkestinget, sier Arbeiderpartiets gruppeleder i Sarpsborg, Svein Larsen.

MUSIKK: Østfold Arbeiderparti går imot å  halvere musikklinja på Greåker, opplyser Svein Larsen. Det betyr trolig at tilbudet nok en gang blir reddet.

MUSIKK: Østfold Arbeiderparti går imot å halvere musikklinja på Greåker, opplyser Svein Larsen. Det betyr trolig at tilbudet nok en gang blir reddet. Foto:

– Men dette var ikke bare en kamp for musikkelevene på Greåker. I Halden har det vært opprør da forslaget innebar at dramatilbudet der ville bli lagt ned. Arbeiderpartiet er nå veldig tydelig på at dette tilbudet ikke skal legges ned, men bli på Porsnes i en eller annen form, fortsetter Larsen.

Skolene viktigst

– I Arbeiderpartiet blir det nå understreket at vi ikke ønsker noen reduksjon av tilbudet i fylket. Det viktigste fylkeskommunen gjør er å ha et godt videregående tilbud. Det skal ha topp prioritet og ikke nye administrasjonsbygg. Vi har et stort frafall i den videregående skolen, og da skal ikke mangel på tilbud bygge opp om det. Gledelig er det derfor at Greåker nå får et vg2 tilbud på overflateteknikk for åtte elever. Det vil være et godt supplement til skolen som igjen kan gi et løft i Sarpsborg for dette faget, sier Larsen.

Artikkeltags