I fjor innledet mangfoldsdagen den store festuka som ble arrangert i begynnelsen av juni.

– Det var utrolig vellykket. Et viktig arrangement som appellerte til mange. Derfor vil vi gjerne ha en reprise i år, sier Margrethe Stang.

Mangfold og inkludering er kjennetegnet for Folk i Sarp.

Anna Kalinowska, som representerer den polske forening, er veldig glad for at Sarpsborg kommune inviterer til et slikt arrangement og legger til rette for at alle kan bidra.

– Den polske forening skal ha stand i gågata på lørdag, sammen med mange andre foreninger. Vi håper mange kommer og besøker oss, sier Kalinowska.

Åpner byhagen i Østre bydel

Folk i Sarp starter altså fredag 9. juni med åpning av den nye byhagen ved Kirkens Bymisjon.

Der skal også Flere farger opptre, samt at barne- og ungdomskoret Lys kommer.

Senere på kvelden blir det gratiskonserter på Sarpsborg Scene.

– Vi har veldig lyst til å vise fram byhagen, som vi vil at alle sarpinger skal ha et forhold til. Arbeidet her er i rute, forsikrer Helen Mollatt i Kirkens Bymisjon.

Lørdag blir det marked i gågata med innslag fra forskjellige land.

Brobyggende fotball

Søndag blir det brobyggende fotball på Sarpsborg stadion.

– Vi skal ha en uhøytidelig turnering, for både barn og voksne, jenter og gutter. Og vi ønsker veldig gjerne å ha med de som ikke driver med fotball i det daglige, sier Cathrine Laursen i Sarpsborg 08.

Til stadion kommer også Kirkens Bymisjon med sitt Skattkammer, som er en utlånsentral der barn og unge kan låne sports- og fritidsutstyr gratis.

– Mat, musikk og idrett er gode elementer for å bedre inkluderingen. Derfor tror jeg vi har truffet godt på årets Folk i Sarp, mener Margrethe Stang.