Over 43.000 så nettkonserten på sa.no – nå er det klart for ny runde med flere kjente artister

KLAR FOR NETTKONSERT: Jørn Hoel kommer til Dickens for å støtte det lokale kulturlivet i Sarpsborg.

KLAR FOR NETTKONSERT: Jørn Hoel kommer til Dickens for å støtte det lokale kulturlivet i Sarpsborg. Foto:

«Sammen for kultur og idrett»-samarbeidet fortsetter på sa.no kommende lørdag. Det blir både, hockey, fotball og konsert. Både nasjonale og lokale artister skal bidra.

DEL

Det bekrefter musiker Martin Kristiansen overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

Blant annet er Ann Christin Elverum, Stephen Ackles og popstjernen Jørn Hoel bekreftet til lørdagens nettkonsert på sa.no.

– Responsen har vært enorm. Vi er overveldet og enormt takknemlige for bidragene fra næringslivet og de private, forteller musiker Martin Kristiansen.

Han er blant initiativtagerne som sammen med Dickens-innehaver Jørgen Andersen, Gleng-sjef Pål Antonsen, Sparta Warriors og Sarpsborg Arbeiderblad har arrangert nettkonsertene «Sammen for kultur» på henholdsvis Glenghuset og Dickens de to siste helgene. Nå er altså Sparta tungt inne og samarbeider med byens kulturliv.

Vanvittige seertall

Over 43.000 så direktesendingen eller opptak av lørdagens konserter på henholdsvis Glenghuset og Dickens, og vippset over 115.000 kroner. Initiativtakerne har fått henvendelser fra så mye folk, og ønsker nå å sette opp enda en konsert. Kommende lørdag får du dermed en ny mulighet på sa.no. Konserten blir selvsagt formidlet via nettet uten publikum i de respektive salene.

– Stemmer tallene om hvor mange som så sendingen, så er det helt vilt. Vi har fått mersmak og ønsker å fortsette. Det har kommet utelukkende gode tilbakemeldinger fra folk, som gir oss lyst til å forsøke en gang til, sier Kristiansen.

KLAR FOR DUGNAD: Ann Christin Elverum er blant artistene på Dickens kommende lørdag.

KLAR FOR DUGNAD: Ann Christin Elverum er blant artistene på Dickens kommende lørdag. Foto:

NM-finale

Lørdag ettermiddag kan du følge NM-finalen til Sparta mot Stavanger Oilers på sa.no. Kampen skal kommenteres av Rino Løkkeberg og starter klokken 18.00. Etter kampen, blir Sarpsborg 08 å se på skjermen med et eget fotballstudio, informerer arrangøren. Deretter vil en rekke kjente lokale og nasjonale artister bli å se på scenen fra Dickens, når nettkonserten »Sammen for kultur» igjen skal arrangeres til støtte for byens kulturliv. Sendingen er åpen for alle, og kan sees på sa.no.

- Vi synes det er moro å gi et godt underholdningstilbud til folk hjemme i stua i en vanskelig tid. Vi vet ikke hvor lenge vi klarer å holde dette gående, det er litt kostnader rundt prosjektet, men vi prøver igjen og håper at sarpingene setter pris på det, i tillegg til at dem bidrar med noen kroner som går tilbake til kulturlivet, sier Kristiansen.

SAMMEN FOR KULTUR: Gleng-leder Pål Antonsen (t.v.), Martin Kristiansen, Morten Oliversen i Sparta, nyhetsredaktør Petter Kalnes i SA og Dickens-innehaver Jørgen Andersen har de siste helgene hatt suksess med å overføre nettkonserter fra både Dickens og Glenghuset.

SAMMEN FOR KULTUR: Gleng-leder Pål Antonsen (t.v.), Martin Kristiansen, Morten Oliversen i Sparta, nyhetsredaktør Petter Kalnes i SA og Dickens-innehaver Jørgen Andersen har de siste helgene hatt suksess med å overføre nettkonserter fra både Dickens og Glenghuset. Foto:

Taus om fordeling

– Men det er en dugnad. Hvordan fordeles pengene som kommer inn på artistene som deltar?

– Alle artister og musikere har fått et honorar som er likt fordelt mellom artistene som tilsvarer en vanlig spillejobb. Vi har vært såpass heldige at vi også har hatt nasjonale artister på scenen som har vært med på å løfte produksjonen. I tillegg har Sparta fått med seg et bidrag på 15.500 kroner etter lørdagens konsert .I tillegg har lyd og lys fått betalt begge steder. Vi har hatt mange artister, musikere og produksjons-folk i sving og opplever en enorm positivitet og glede rundt dette fellesskapet, svarer Kristiansen, som ikke ønsker å kommentere detaljene rundt tallene til hver artist.

Håper på overskudd

Overskuddet etter den første konserten for snart to uker siden var på 30.000 kroner. Tanken er å videreføre overskuddet fra alle konsertene til en felles pott som igjen skal deles ut til andre kulturaktører.

– Nå gikk vi i null, men vi håper på et overskudd til helgen igjen, slik at vi kan gi mer penger tilbake til fellesskapet, sier Kristiansen.

– Hvordan blir overskuddet fordelt?

– Det blir senere fordelt gjennom en søknadsprosess, svarer Kristiansen.

Elverum og Ackles

Konserten skal denne gangen kun holdes på Dickens. Her er listen i ferd med å fylle seg opp, bekrefter Martin Kristiansen.

Blant annet har Ann Christin Elverum sagt ja til å stille opp. Det samme har Stephen Ackles, mannen som i år feirer 40 år som artist.

– Jeg tror ikke folk i Sarpsborg vet hvor stor Elverum faktisk er, spesielt i Tyskland. I tillegg skal Stephen Ackles, meg selv og Kristoffer Kværner gi seerne et «Best Of Rock 'n' Roll», kommenterer Kristiansen.

I tillegg er sarpingene Ole Hermann Huth. fiolinist, knyttet til det profesjonelle musikkmiljøet i Oslo og Sven Lundestad klare for konsert på Dickens. Det samme er Kristine Erøy og Camilla Gjestad i Sarpsborg-bandet Cassiopeia. Så Jørn Hoel også da, selvsagt.

– Vi ønsker å vise bredden i kulturlivet, poengterer Kristiansen, som lover å komme med nok en overraskelse før helgens konsert.

SAs frilanser Patrick Walther Larsen er hyret inn for å lede sendingen.

TIL DICKENS: Entertaineren Stephen Ackles er klar for å showe på Dickens kommende lørdag.

TIL DICKENS: Entertaineren Stephen Ackles er klar for å showe på Dickens kommende lørdag. Foto:

Artikkeltags