Flere har reagert på at avstemningen ikke har blitt annonsert på forhånd, at varigheten har vært på under 24 timer og at det var mulig for samme person å stemme flere ganger. (Lenger ned i saken kan du stemme på din favoritt).

Ifølge Sarpsborg 08 skal avstemningen ha endt med en soleklar seier til Neil Diamonds «Sweet Caroline» med hele 60,1 prosent av stemmene mot Stian Joneid og Jonas Groths «Sarping Te Jæ Dør» med 39,9 prosent av stemmene. Sistnevnte har for øvrig vært scoringsmelodien på stadion i 12 år.

Førstnevnte låt er for øvrig godt brukt på flere andre idrettsarenaer rundt om verden. Fredrikstad FK prøvde seg også på «Sweet Caroline» i mai som scoringsmelodi i stedet for den 90 år gamle klassikeren «Fredrikstadgutter våre veier». Det ble ikke godt mottatt i plankebyen.

Tok av i sosiale medier

Det var i hjemmekampen mot HamKam da Sarpsborg 08 snudde med to mål på overtid at klubben for første gang testet «Sweet Caroline» etter scoringene.

Og på søndag i 4–3 seieren over Jerv hadde klubben fjernet alle tradisjonelle supporterlåter – både «Sarping Te Jæ Dør» som scoringsmelodi og hymnen «Ekte sarpehjerter» av Simon Larsen som blir spilt etter kampslutt. På scoringene gikk «Sweet Caroline» og etter kampen ble den samme låten satt på «repeat» slik at den gikk gjentatte ganger helt til de fleste av tilskuerne hadde forlatt stadion.

Det har satt sinnene i kok hos noen, mens andre har applaudert endringene.

Her kan SAs lesere stemme på sin favoritt:

– Herlig engasjement

Kommersiell leder i Sarpsborg 08, Pål Tønnesen, sier at klubben ønsket å prøve noe nytt.

– Vi hadde «Sweet Caroline» først mot HamKam for en test. Vi ønsket å prøve noe nytt for å skape stemning på stadion i forbindelse med scoringer. «Sarping Te Jæ Dør» har vært scoringsmelodi i 12 år. Jeg må også si at jeg gleder meg over alt engasjementet denne saken har skapt. Det betyr at folk bryr seg om alt som foregår i klubben. Vi er interessert i å lytte til sarpingene, og respekterer alle meninger om låtvalg, sier Tønnesen.

– Hva blir scoringsmelodien framover, og blir hymnen etter kamp også borte?

– Ingenting er bestemt ennå. Vi drøfter dette nå og skal vurdere alternativene vi har. Vi vi lander på får publikum vite når vi scorer i neste hjemmekamp mot Haugesund 8. oktober. Om vi lander på en av låtene, eller om vi bruker begge i en god miks gjenstår å se, sier Tønnesen.

– Hvor ble avstemningen lagt ut?

– Link til avstemning ble sendt ut til alle vi hadde e-post-adressen til som var på hjemmekampene mot HamKam og Jerv, sier Tønnesen.

Link til avstemning lå også ute på facebook-siden til supporterne i noen timer før avstemningen ble avsluttet. Den linken var det en supporter som la ut.

Holder meningen for seg selv

«Særping Te Jæ Dør» er skrevet av Stian Joneid og Jonas Groth i 2010. Begge musikerne fra Sarpsborg står bak flere av supporterlåtene som er skrevet opp gjennom årene.

Jonas Groth er for tiden på reise, og fikk ikke selv vært på stadion mot Jerv på søndag. Han fikk derimot med seg både kampen på TV og reaksjonene på nettet i ettertid.

Til SA var han noe ordknapp om saken.

– Klubben gjør hva de vil. Jeg er kjempestolt over å ha hatt scoringslåten på stadion i 12 år. Hva jeg mener om at de vurderer å bruke en låt som «Sweet Caroline» – det holder jeg for meg selv, sier han til SA.

Stian Joneid kommenterte saken på Facebook mandag. Der har han blant annet skrevet følgende:

«Blir bare lei av å høre Sweet Caroline på repeat. Men det er jo viktig med en symboltung og historisk låt når det scores mål, så jeg får bare venne meg til det». «Kanskje spørreundersøkelsen skulle hatt flere valg? At folk kunne legge til egne ønsker? Og at den varte i mer enn 7 timer?

Og:

«Det har vært en ære å ha scoringslåten i 12 år. Jonas og jeg har vært veldig stolte av det. Takk til alle som har klappet og sunget med».