Etterlyser vedlikehold i Pæddekummen

FORFALLER: Det gamle fundamentet i Pæddekummen begynner å bli slitt.

FORFALLER: Det gamle fundamentet i Pæddekummen begynner å bli slitt. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Rino Hansen i «Pæddekummens venner» synes det er trist at Pæddekummen i Sandesund forfaller.

DEL

– De siste dagene har vært preget av en del nedbør, og det ser ut som om det har gjort skade på det gamle fundamentet ved utløpet i Pæddekummen, fortalte Rino Hansen til Sarpsborg Arbeiderblad for noen dager siden.

– Området i Pæddekummen er egentlig veldig fint, og den nye brygga har også blitt veldig bra. Det er bare litt trist at det gamle skal forfalle, legger han til.

Entusiaster

«Pæddekummens venner» er ikke en vanlig forening, men består av noen entusiaster som vil dele gamle historier, personlige opplevelser og bilder fra Sandesund og Pæddekummen via sosiale medier. Gruppen vil også jobbe for utvikling og forskjønning av det historiske området i Olavs by.

FARLIG: Rino Hansen mener at løs brostein kan være farlig for besøkende som ferdes i området rundt Pæddekummen i Sandesund.

FARLIG: Rino Hansen mener at løs brostein kan være farlig for besøkende som ferdes i området rundt Pæddekummen i Sandesund. Foto:

– Det ligger mindre brustein som har løsnet ved hovedutløpet som glir nedover i grunnen når man går forsiktig på de. Det er mange som bruker området, men nå er vi redde for at noen kan skade seg – fordi brusteinen er løs, påpeker Rino Hansen.

Trenger vedlikehold

Nå håper Hansen at Sarpsborg kommune kan ta en nærmere titt på problemene.

– Området i Pæddekummen trenger litt vedlikehold, så jeg håper kommunen kan se på slitasjene, avslutter han optimistisk overfor avisen.

VEDLIKEHOLD: Hansen håper Sarpsborg kommune kan ruste opp området i Pæddekummen.

VEDLIKEHOLD: Hansen håper Sarpsborg kommune kan ruste opp området i Pæddekummen. Foto:

Skal forskjønne området

Tommy Fredh, teamleder ved Enhet kommunalteknikk i Sarpsborg kommune, har gode nyheter til «Pæddekummens venner».

– Vi har fått overskuddsmidler som skal brukes til alminnelig forskjønning av området. Det dreier seg om et betydelig beløp, sier Fredh til Sarpsborg Arbeiderblad.

Arbeidet med å gjøre det aktuelle området i Sandesund mer innbydende vil bli foretatt i månedene som kommer.

Ansatte i Sarpsborg kommune har de siste dagene vært i Pæddekummen og kikket nærmere på de løse brusteinene som ligger ved hovedutløpet.

For å unngå lignende «skader» ved kraftig nedbør i framtiden, har det blitt besluttet at brusteinene skal festes i betong i stedet for sand. I mellom de større steinene skal det legges fuge.

Artikkeltags