På tiden 57 minutter og 59 sekunder ble det nok en topplassering på Pål Oraug, som har både andre plass i SA-løpet og 4. plass i Fredrikstadløpet og vise til fra tidligere i vår.

- Jeg er veldig fornøyd med egen innsats, selv om jeg hadde håpet på å se 56-tallet. Jeg prøvde å henge meg på vinneren fra start av, men klarte ikke følge ham helt inn. Jeg ble etterhvert alene på tredje plass, og da er det vanskelig å pushe selg selv når man løper alene, sa han umiddelbart etter målpassering i Gamlebyen.

Liker målsettninger

Pål Oraug likte seg godt på stien langs Glommas elvebredde.

- Det var første gangen jeg løp Glommaløpet, og jeg er positvit overrasket. Det var et veldig hyggelig løp.

Oraug flyttet til Sarpsborg fra Spydeberg i 2008 med familien, og kaller seg allerede sarping. Han liker å holde seg i form, og har Birkebeinerløpet som det store målet.

- Jeg begynte å trene aktivt igjen for halvannet år siden. Jeg liker utholdenhetstrening, synes det er ålright å ha noe å strekke seg etter innen konkurranser og å se progresjon av egen utvikling. Birkebeinerløpet skal jeg løpe for tredje gang i år, og det er årets høydepunkt, sier han.

Ny rekord i år også

Glommaløpet fortsetter å vokse. Da løpet ble arrangert av Sarpsborg IL Friidrett og Fredrikstad IF for første gang i 2012 stilte 350 på startstreken. I fjor utvidet arrangøren løpet og 1200 møtte opp på Sarpsborg torg. Og selv om årets arrangement krasjet med Kalnesdagen og Holmenkollstafetten, kunne leder av SIL Friidret, Henrik Bjørnstad med smilet om øret opplyse om at tilsammen mellom 1300-1400 deltok i alle klasser.

- Dette er tidenes største Glommaløp. Vi hadde rundt 72 påmeldte stafettlag, over 650 påmeldte i individuelle klasser og cirka 75 barn på start i barneløpet. Vi fortsetter å vokse, og det er vi veldig godt fornøyd med. I tillegg ser vi at det kommer veldig mange langveisfra, og at de som kommer hit trives og har det moro. Glommaløpet skal være et breddearrangement. Det er bygget på ren løpsglede, som passer for barn, mosjonister og seriøse utøvere,  sier han.

Han fullroser også dugnadsånden som legges ned av klubbens medlemmer og foreldre.

- Det er over hundre personer som har stilt opp og jobbet i mange timer for å få til dette. Vi kunne ikke klart det uten deres frivillige hjelp.

Intektene kommer også godt med i klubbkassa.

- Det er ikke store inntektene på dette, men litt er det. Og det er klart at slike arrangementer kommer godt med i en hver klubbs økonomi, legger han til.

Inntektene deles for øvrig mellom Sarpsborg IL Friidret, Fredrikstad IF og Kreftforeningen.

Resultater 10 Miles

Menn:

1. Ole Hermann Røhr, Ryggejoggen, 00:55:38

2. Håkon Hjemly, Tønsberg FIK, 00:56:29

3. Pål Oraug, Ise, 00:57:59

Kvinner:

1. Dorte Foss, Raufoss IL, 01:08:38

2. Monica Wold, Fredrikstad Triatlonklubb, 01:09:52

3. Marie Grønneberg, 01:10:01

Stafett 10 Miles

1. Team Varteig ll, 00:53:47

2. Team Ende Mer Til Overs (europris AS), 01:03:08

3. Team Varteig ll damer, 01:03:56