Åpner Pellygata og gir mer gratis parkering i sentrum – men bare i desember

GRATIS: I hele desember vil de være gratis å parkere den første timen på kommunale langtidsparkeringsplassene i sentrum.

GRATIS: I hele desember vil de være gratis å parkere den første timen på kommunale langtidsparkeringsplassene i sentrum. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sarpsborg kommune åpner Pellygata for innkjøring. Dessuten blir det mer gratis parkering i sentrum i hele desember siden Kirkegata og St. Marie gate blir stengt i fire uker.

DEL

Onsdag varslet kommunen at det igjen blir stengte veier og omkjøringer i sentrum fra og med mandag 20. november. Grunnen er et planlagt parkeringshus ved SA-bygget, der fjernvarme må graves ned før kulda setter inn.

Gratis parkering

Derfor ønsker Sarpsborg kommune å gi et bidrag til lokalt næringsliv ettersom julehandelen står for tur, og en del gateparkeringer i flere berørte gater vil bli fjernet.

– Det blir mer gratis parkering på de kommunale langtidsplassene i desember. Vi tok næringsforeningen med på råd om denne løsningen, forteller kommunikasjonsrådgiver i Sarpsborg kommune, Morten Nilsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

INNKJØRING: Sarpsborg kommune åpner for innkjøring i Pellygata helt frem til Oscar Pedersens vei om bilistene kommer fra Sarpsbrua.

INNKJØRING: Sarpsborg kommune åpner for innkjøring i Pellygata helt frem til Oscar Pedersens vei om bilistene kommer fra Sarpsbrua. Foto:

– På de kommunale langtidsparkeringsplassene (Ved Baker Jenseg i Kirkegata, bak rådhuset og ved Storbyen) vil den første timen være gratis. I tillegg vil det være gratis parkering alle lørdager i hele desember, informerer han videre.

Innkjøring i Pellygata

Ikke bare blir det bedre å parkere i sentrum før julefreden kan senke seg over Olavs by.

Dette kartet viser graving og omkjøringer rundt Kirkegata og St. Marie gate.

Dette kartet viser graving og omkjøringer rundt Kirkegata og St. Marie gate. Foto:

– Blant annet åpner vi Pellygata for trafikk i begge retninger fra KBorregaardsbakken fram til Oscar Pedersens vei for å få best mulig trafikkflyt i denne perioden, opplyser Morten Nilsen.

Arbeidene med å grave ned fjernvarme starter mandag 20. november, og vil pågå i om lag fire uker.

Omkjøringer i sentrum

  • Kirkegata stenges ved tidligere Kirkegata skole og «Grans-krysset».
  • For deg som kjører fra Sandesund i retning Sarpebrua: Den enkleste veien blir å følge sløyfen inn Hjalmar Wessels vei ved «Stjernebygget» til Borregaard, inn Borregaardsveien og Bispegata, og ut i Kirkegata ved Borgarsyssel museum.
  • For deg som kjører over Sarpebrua og skal til Sandesund eller sentrum åpnes Pellygata for innkjøring og trafikk i begge retninger mellom Borregaardsbakken og Oscar Pedersens vei.
  • St. Marie gate stenges i kvartalet ved St. Marie plass i retning til Oscar Pedersens vei.
  • Busser inn til byen fra Skjeberg vil gå i Astrids gate i stedet for Kirkegata.
  • I denne korte perioden henvises syklister til å benytte fortauet i Pellygata i retning sentrum frem til og med krysset Oscar Pedersens vei. Deretter er sykkelfeltet igjen tilgjengelig som vanlig.

Kilde: www.sarpsborg.com

Artikkeltags