Slik blir påskeværet

PÅSKE: Meteorologisk institutt melder om kuldegrader og pent vær den kommende uka.

PÅSKE: Meteorologisk institutt melder om kuldegrader og pent vær den kommende uka. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mange starter påskeferien i helgen og værmessig ser det ut til at det blir fine dager for dem som velger hjemmepåske.

DEL

Men Kong Vinter har likevel ingen plan om å slippe taket om Østfold, selv om vi nærmer oss april.

Vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør forteller at det vil være grått og trist i palmehelgen. Solen vil først titte fram palmesøndag.

– I dag vil det være tåkete og grått i Østfold. Mot kvelden vil det mest sannsynlig komme nedbør i form av enten regn eller sludd, sier hun.

Lørdagen vil være tilnærmet lik.

Skyer og tåke

– Øst for Oslofjorden ligger det et lavt tåkelag. Dermed kan det se ut som at det blir tåke og en del skyer i Østfold gjennom lørdagen. I nordlige deler av fylket vil det trolig sprekke opp utover ettermiddag, sier Skattør til Sarpsborg Arbeiderblad.

Østfoldingene kan dermed glede seg til nydelig vær, i alle fall i begynnelsen av påsken. Ifølge Skattør er det meldt strålende vær med kuldegrader og sol fra palmesøndag til og med langfredag.

Sol og kulde

Natt til søndag klokken 02.00 starter sommertiden. Det betyr at klokken skal stilles én time fram og at den lyse årstiden er på vei. Da har Skattør en gladmelding til østfoldingene.

– Søndag kommer sola, men allerede på mandag kan det være tåkete og grått i fylket igjen. Fra tirsdag vil det trolig være fint vær i hele Østfold, lover Hanne Beate Skattør.

Men plussgradene vil derimot la vente på seg. Det meldes nemlig om grader helt ned mot minus sju og åtte grader gjennom påskeuka. Det vil dermed være ganske kalde netter, formiddager og kvelder.

Godt skiføre

– Det er viktig å kle seg godt, fordi det blir kaldt, understreker Skattør.

Kulda sikrer skiføre, og for vinterglade østfoldinger kan skituren legges til egen fjellheim. Det er meget bra forhold både for langrenn og alpint, spesielt i Kjerringåsen-området.

SKIFØRE: Flere steder i fylket er det godt skiføre. I Kulåsparken i Sarpsborg har det den siste tiden vært gode forhold.

SKIFØRE: Flere steder i fylket er det godt skiføre. I Kulåsparken i Sarpsborg har det den siste tiden vært gode forhold.

Artikkeltags