Berntsen: – Vi har hatt en fantastisk reise med Patrick

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er nå bekreftet at Patrick Mortensen (29) går fra Sarpsborg 08 til danske AGF i Århus. – Vår reise med Patrick har vært fantastisk, sier sportssjef Thomas Berntsen til SA.

DEL

Spekulasjonene har florert om at danske Patrick Mortensen var på vei til AGF. Tidlig fredag kveld ble overgangen bekreftet.

– Det er en ambivalent følelse vi sitter med nå, selvfølgelig. Patrick har vært et fyrtårn for oss, og vi ville gjerne hatt ham med videre. Men samtidig ønsket han seg videre, han ønsket å få noe igjen for sin fantastiske innsats i Europa League – og da er dette bare slik fotballen er. Men vi har virkelig stått side om side, Sarpsborg 08 og Patrick Mortensen, og det er vi glad for i dag.

Ikke det største salget

Sarpsborg 08 får en god slump penger for Patrick Mortensen. Men dette er ikke et av klubbens største salg de siste årene.

– Nei, det er det ikke. Men det er et bra salg for oss, sett i lys av at Patrick snart er 30 år og at han kom til oss fra det nest beste nivået i Danmark for tre og et halvt år siden, påpeker Bentsen.

– Dette er også et kjempesignal til andre spillere som vil prøve seg hos oss. I Sarpsborg 08 utvikler man seg, og vi selger dem videre dersom de ønsker det. Det har vi gjort med en rekke spillere de siste årene, og det opplever Patrick Mortensen nå.

4-års kontrakt i AGF

Patrick Mortensen har skrevet under en 4-års kontrakt med det danske Superligalaget.

- Vi har ønsket en spiller, som kan styrke vår angrepsrekke. Det har vi nå fått i form av Patrick Mortensen, som er en spiller, som over flere år har bevist sin verdi som målscorer. Patrick er en intelligent angriper, som er god til å spille med ryggen til mål, og så tar han gjerne noen slag i boksen og har nese for alle typer mål. Alt i alt en riktig god angriper, som vi gleder oss til å se på Fredensvang, sier sportschef i AGF, Peter Christiansen til AGFs nettside.

Selv er Mortensen fornøyd med å komme tilbake til Danmark.

– Det er fantastisk og jeg gleder meg vilt til å komme i gang og møte mine nye lagkamerater. Jeg kommer med erfaring og en arbeidsiver, som jeg forhåpentligvis kan gi videre. Jeg kunne ikke tenke meg et bedre sted å tilbringe mine kommende år enn her, sier Mortensen som starter å trene med sin nye klubb mandag.

Tre-fire spillere skal inn

Mange Sarpsborg 08-supportere er engstelige for at kvaliteten på laget anno 2019 nå blir kraftig svekket spillere som Tobias Heintz og Patrick Mortensen er borte, samtidig som det spekuleres voldsomt i om også Kristoffer Zachariassen finner seg en annen klubb. Den bekymringen deler ikke Thomas Berntsen.

– Vi skal ha inn en tre-fire spillere som skal inn og kjempe om en plass i en meget slagkraftig spillerstall. Vi har beholdt hoveddelen av grunnstammen i laget, og kommer til hente folk som virkelig skal skap økt konkurranse om en plass på laget.

Det er ingen hemmelighet at Steffen Lie Skålevik kan være en av disse. Thomas Berntsen jakter stadig på Brann-spissen.

– Det blir jo feil å si «ingen kommentar» om en spiller mange skriver om at vi har i kikkerten, men jeg kan ikke gå inn på detaljer, sier Thomas Berntsen til SA fredag kveld.

Sarpsborg 08s spillerstall

Kontrakt ut sesongen 2021: Aslak Falch, Jørgen Horn, Sulayman Bojang, Nicolai Næss.

Kontrakt til sommeren 2021: Jørgen Strand Larsen.

Kontrakt ut sesongen 2020: Jonathan Lindseth, Aleksandr Vasyutin, Ole Jørgen Halvorsen, Joachim Thomassen, Kristoffer Zachariassen, Rashad Muhammed, Usman Mohammed, Anwar Elyounoussi, Mikkel Agger, Bjørn Inge Utvik, Orri Omarsson, Gaute Vetti.

Kontrakt ut sesongen 2019: Jon-Helge Tveita, Matti Lund Nielsen, Amin Askar, Johan Olstad, Nikola Tkalcic, Kristoffer Larsen, Sander Thulin.

Kontrakt til sommeren 2019: Harmeet Singh.

Artikkeltags