(Smaalenenes Avis): Sydengen som er fra Askim, var på jobb som vekter og dro til hotellet etter en ransalarm ble utløst.

– Jeg dro dit alene, og det viste seg å ikke være en ransalarm, men en beruset person som ikke ville gjøre opp for seg. Han ville ikke betale for en konjakkflaske, fortalte Sydengen til lokalavisen i 2020 – da saken skulle opp for tingretten sist.

LES: Per (55) ble slått til blods på hotellet i Askim – politiet vet ikke hvor den ene gjerningsmannen er

Allerede da hadde det blitt gjort flere forsøk på å få stilt de to mennene som endte med å angripe Sydengen. Gjerningsmennene er ikke lokale og var bare på gjennomreise i distriktet.

– Jeg fikk han til å betale for seg, og fulgte ham deretter opp til rommet hans. Da vi kom inn i rommet satt det to andre karer der. Den ene hadde ikke rom på hotellet. Jeg sa at det var sent, folk lå sov, og at de måtte gå. Men det ville de ikke. Det ble diskusjon og de begynte å slenge dritt til meg.

Det endte med basketak, og han fikk en rekke slag mot kropp og hode, og utsatt for trusler. Et slag traff ham rett over øyet, så huden sprakk og blodet fosset.

I mer enn fire år har det blitt forsøkt å få stille de to for retten, noe som har vært vanskelig da den ene av de har oppholdt seg i Thailand, inntil nå. Overfor Follo og Nordre Østfold tingrett hevdet han at han ikke visste at han hadde en rettssak mot seg hjemme i Norge. Det trodde ikke tingretten på.

Den ene, han som slo Sydengen fikk 21 dager i fengsel, med en prøvetid på to år. Dette er tilleggsstraff til andre dommer han har fått de siste fire årene. Han andre fikk 90 timer samfunnsstraff med gjennomføringstid på 120 dager.

– Det var litt lavt syns jeg, sier Sydengen når han får høre straffen gjerningsmennene har fått.

– Men jeg får håpe straffen virker etter sin hensikt, og at de har lært noe av det. Men det er godt å få det overstått etter så mange år.

Sydengen har søkt voldsoffererstatning, men den saken har stått still fordi det ikke har vært noen dom i den juridiske saken.

– Nå som det har kommet en dom så kan de ta stilling til søknaden min om voldsoffererstatning.