Sarping er røver i Kardemommeby

Artikkelen er over 2 år gammel

Skuespiller Philip Bøckmann (29) er som regel grei og snill, men i Kardemommeby i Kristiansand Dyrepark gjør sarpingen som han vil, i rollen som røveren Kasper.

DEL

– Det er utrolig stas å spille i Kardemommeby, fordi jeg har mange barndomsminner fra Dyreparken. Jeg hadde ikke trodd at jeg som voksen skulle være skuespiller i samme park, forteller den blide skuespilleren til Sarpsborg Arbeiderblad. 

Dukker opp i bybildet

I Kardemommeby dukker de tre røverne Kasper, Jesper og Jonatan opp i bybildet, i likhet med både tante Sofie og Tobias i tårnet med jevne mellomrom hver dag gjennom hele sommeren.

– Scenene er innøvde og vi spiller hele «Folk og røvere i Kardemommeby»-historien til Thorbjørn Egner, men vi spiller kun én scene i timen, sier Bøckmann.

– Det er veldig gøy å fortelle en historie over en hel dag, tilføyer 29-åringen, som nyter hver eneste arbeidsdag i Dyreparken i Kristiansand.

Men det er ikke alltid at scenene er planlagt, andre ganger spaserer Bøckmann og de andre karakterene rundt i byen for å hilse på folk og barnefamilier.

Ekte og nært for barna

– Noen er engstelige for oss, men det aller fleste synes det bare er gøy, fordi det er ingen tvil om at vi som røvere, virker veldig ekte for de fleste barna, påpeker Bøckmann.

29-åringen roser for øvrig Dyreparken for god gjennomføring av alle forestillinger, og håndtering av tusenvis av mennesker.

– Det er utrolig stas og inspirerende å være en del av dette, og jeg synes at Dyreparken gjør en fantastisk jobb i forhold til logistikk og håndtering av masse folk, skryter han.

Artikkeltags