– Det er rundt 100-150 ungdommer som har hatt en fest på Bodalstranda. De har tent opp bål og forsøplet ganske mye, så vi har valgt å avslutte fesgten og sende de hjemover, forteller politipatruljen på stedet til SA.

Mye søppel

SA har fått tips om at det skal ha vært russ tilstede på festen, noe patruljen kan bekrefte.
– Ja, det har vært noen fåtall russ her, men russen skal ikke få skylda denne gang. De har et eget arrangement et annet sted, så de som har vært her er hovedsaklig ungdommer som ikke er russ.

Da SA var på stedet var alle festdeltakerne sendt i marsj hjem, og Sarpsborg brannvesen igang med slukking. Området bar tydelig preg av festen og tomflasker og søppel fløt utover området.
– Det ser ut som en svinesti og det er synd for de som har lagt ned masse dugnadsarbeid her. Vi kommer til å holde et ekstra øye med dette området i fremtiden, opplyser patruljen.

Bålforbud

I forbindelse med festen har ungdommene tent opp et bål. Det er mellom 15. april og 15. september et generelt bålforbud, og Sarpsborg brannvesen ble derfor tilkalt for å slukke dette bålet.

Det er for tiden stor skogbrannfare i store deler av Østlandet og med mindre det kommer regn av betydelige mengder vil denne vare.

Meteorologisk institutt har satt farevarselet til oransje nivå, noe som betyr stor skogbrannfare.

«Vær svært forsiktig med åpen ild. Følg lokale myndigheters instruksjoner. Behov for forebyggende tiltak og beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører», heter det på yr.no.