(Romerikes Blad)

Torsdag frigir politiet overvåkningsbilder som viser tre personer som de ønsker å komme i kontakt med, i forbindelse med den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.

Disse tre ble observert utenfor arbeidsplassen til hennes ektemann Tom Hagen samme morgen som hun forsvant.

Ved klokka 07.36 kommer det en mann gående langs gangveien utenfor bygget før han snur og går tilbake samme vei som han kom fra. Samtidig ser det ut til at han tar opp det som ser ut til å være en mobiltelefon.

24 minutter senere blir en annen mann fanget opp av overvåkningskameraene mens han blir passert av en syklist.

Politiet ønsker nå at disse tre personene melder seg.

– De har åpenbart status som vitner, opplyser politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt.

 • Alle som har tips i saken oppfordres til å kontakte politiet på www.politiet.no/tips, eller på tlf. 64 81 95 99.

Frykter kartlegging

Til tross for at de personene per nå har status som vitner, legger ikke politiinspektøren skjul på at etterlysningen knytter seg til hovedteorien om at Anne-Elisabeth Hagen er blitt bortført.

Politiet frykter at de daglige rutinene til ekteparet Hagen og andre i deres umiddelbare nærhet kan ha blitt overvåket og kartlagt over en lengre periode.

– Dette er en sak som vi mener har sin bakgrunn i forretningsdrift og formuende personer, så kan vi ikke utelukke at disse har vært under kartlegging, det være seg på eiendommen eller på arbeidsplassen, sier Brøske til RB.

100 tips

– Årsaken til at vi valgte å offentliggjøre saken onsdag var fordi vi ønsket informasjon. Siden den gang har vi mottatt over 100 tips i saken, opplyser politiinspektøren.

Han ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gå inn på detaljnivå i tipsene som har kommet inn, men opplyser at det fortsatt ikke er noen mistenkte i saken.

– Vi understreker at vi er interessert i observasjoner gjort 31. oktober, men også i dagene etter og i forkant av hendelsen, sier han og påpeker at bortføringen skjedde under halloween i fjor.

Spesielt nevner han bilførere, beboere og dronebrukere som kan ha video eller bilder fra områdene både på Fjellhamar og Rasta om å ta kontakt.

Politiet utelukker ikke at det nå vil være aktuelt å avhøre enkelte vitner grundigere etter avsløringen av saken.

– Vi har vært på steder i nærmiljøet for å snakke med folk. Vi skal nå bearbeide tipsene, noe som selvfølgelig vil ta tid. Vi kan naturlig nok ikke kommentere tipsene, men kan si at flere virker interessante og vil bli fulgt opp, sier Brøske.

 • Alle som har tips i saken oppfordres til å kontakte politiet på www.politiet.no/tips, eller på tlf. 64 81 95 99.

Ingen livstegn

 

SØKER VITNER: Her ser vi Futurum-bygget hvor Tom Hagen arbeider. Det var på veien på oversiden av bygget de tre menneskene passerte.

Politiinspektøren avslører at det siden offentliggjøringen i går, ikke har vært kontakt med de aktuelle gjerningspersonene. Det har heller ikke vært noen livstegn fra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68).

– Hvordan tolker dere at det ikke har vært livstegn?

– Det er ikke uvanlig slik vi tolker det. Vi er forberedt på at det vil ta tid, svarer Brøske som påpeker at de fortsatt ønsker å komme i kontakt med personene som har framsatt trusselen og kravet om løsepenger.

Under torsdagens pressekonferanse bekrefter politiet at bortføringen ble meldt til politiet allerede samme dag som den skal ha funnet sted.

– Det er også siste gang vi har hatt livstegn fra fornærmede, sier Brøske.

Fra politiets side skal det allerede samme dag ha blitt klart at de måtte gjennomføre en etterforskning der sivile politifolk ble brukt.

– Dette for ikke å utsette den bortførte for ytterligere skade. Vi ønsker ikke nå å gå ut med hvilke metoder som har blitt brukt.

 • Alle som har tips i saken oppfordres til å kontakte politiet på www.politiet.no/tips, eller på tlf. 64 81 95 99.

Bekrefter trusselbrev

Inne i boligen ble det etter bortføringen funnet et skriftlig dokument med både en trussel og kravet om løsepenger, bekrefter politiet i dag.

– Det ble framsatt et krav om løsepenger i form av kryptovaluta. På nåværende tidspunkt og av hensyn til etterforskningen så ønsker vi ikke å gå ut med hvilken valuta det dreier seg om.

FAKTA:

 • Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble trolig bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Lørenskog om morgenen eller formiddagen 31. oktober 2018.
 • Gift med forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68).
 • Politiet brøt stillheten om saken onsdag 9. januar. Etterforskningen ble holdt hemmelig i ti uker på grunn av trusselen mot Hagens liv og helse.
 • Det er ikke kommet tegn på at Hagen er i live. 
 • Det er framsatt trusler og løsepengekrav med kryptovalutaen monero. Beløpet er ikke bekreftet av politiet, men er ifølge VG på 9 millioner euro.
 • Ifølge eksperter er det vanskelig å framskaffe 9 millioner euro i monero. Valutaen er vanskelig å omsette, og transaksjoner er vanskelig, men ikke umulig å spore.
 • Familien har fulgt politiets råd om ikke å innfri løsepengekravet.
 • Det skal være funnet flere ark med beskjeder i huset. Et trusselbrev skal være skrevet på gebrokkent norsk. I trusselbrevet skal det ha stått at Hagen vil bli drept dersom politiet involveres.
 • Tom Hagen skal ha kontaktet politiet få timer etter først å ha søkt etter og ringt sin kone.
 • Det er ikke kjent om Hagen holdes i Norge eller i utlandet. Ifølge politiet tyder tegn på profesjonalitet.
 • Det er benyttet en digital kommunikasjonsplattform som innebærer at man betaler når man svarer.
 • Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt, med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol.