Gå til sidens hovedinnhold

Utsendinger til fylkesårsmøte i Kristelig Folkeparti: Kun tre av åtte støtter Hareide

Artikkelen er over 2 år gammel

Flertallet i lokallaget til Kristelig Folkeparti i Sarpsborg mener partiet bør starte sonderingene med dagens Solberg-regjering framfor å gå i regjering med Ap.

Kun tre av de åtte delegatene fra Sarpsborg, som møter på det ekstraordinære fylkesårsmøte tirsdag i neste uke, støtter partileder Knut Arild Hareide i hans syn på veien videre for partiet.

– Vi hadde grundig diskusjon hvor begge sider kom med sine synspunkter. Etter mitt syn var dette en god demokratisk prosess, opplyser Annar Hasle til Sarpsborg Arbeiderblad.

Han er gruppeleder for partiet i bystyret og den som uttaler seg i etterkant av medlemsmøtet tidligere i uka.

Nest størst lokallag i Østfold

Sarpsborg KrF er det nest største lokallaget i Østfold og kan stille med åtte delegater. Av disse er det fire som mener partiet starte sonderingene med dagens regjering, mens støtter forslaget om å være i opposisjon slik det fungerer i dag.

Lokale medlemmer som ser at partiet velger å gå mot venstresiden i norsk politikk, er i mindretall. Tre av de åtte utsendingene støtter dette veivalget.

Selv er Annar Hasle blant dem som er på borgerlig side i det vanskelige veivalget.

– Nei, jeg har ikke sansen for Hareide og den prosessen partilederen har startet så raskt etter det forrige stortingsvalget. Partiet gikk til valg med støtte til Erna Solberg. Hvis vi foretar et annet veivalg, opplever jeg at vi har lurt velgerne, understreker KrF-veteranen.

I Sarpsborg har KrF et valgteknisk samarbeid med Ap, men Annar Hasle føler jeg ikke bundet opp til å følge dette partiet i tykt og tynt. I bompengesaken var han blant dem som ønsker en bypakke kun for Sarpsborg.

Les også

– Ny Sarpsbru viktigst i egen bypakke

Det ekstraordinære fylkesårsmøtet skal velge delegater til det ekstraordinære landsmøtet lørdag 2. november. Da står det kun en sak som behandles – nemlig samarbeidsspørsmålet og veien videre.

Kan bli valgt til landsmøtet

Som det nest største lokallaget i Østfold tar sikte på å være representert på landsmøtet. Et enstemmig medlemsmøte har foreslått Annar Hasle som sin kandidat.

– Det synes jeg var veldig hyggelig. Ikke minst ved å få støtte fra våre folk som mener partiet bør foreta samarbeide med Arbeiderpartiet, understreker gruppelederen til Sarpsborg KrF.

Kommentarer til denne saken