Håper mange engasjerer seg i medborgermiddagene

Gleder seg: Harald Rønneberg og Ina Tangen ser frem til å se hvilke forslag som kommer fra medborgermiddagene.

Gleder seg: Harald Rønneberg og Ina Tangen ser frem til å se hvilke forslag som kommer fra medborgermiddagene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hva er byens fremtidige visjon og hva er «det gode liv»? Har du svaret er du ønsket på medborgermiddag.

DEL

I dag ble den første i serien arrangert på Sarpsborg stadion.

– Grunnen til at jeg meldte meg på i fotokonkurransen er generelt engasjement for byen, forteller Mona-Elise Wirkola.

Diskusjon ved bordene

Wirkola var en av de sju som hadde blitt valgt ut til å spise middag med flere representanter fra Sarpsborg 08 og kommunen. Middagen ble åpnet med at politiker Harald Rønneberg sa litt om prosjektet og hva kommunen ønsker å få ut av middagene.

– Det er kjempeflott at 08 har tatt initiativ til å være med på disse middagene. Det er viktig at byen har et topplag å være stolte av. Det hjelper med å bygge den stolte byfølelsen, sa Rønneberg.

Middagsgjestene var delt opp i tre grupper. De hadde fått to punkter de skulle diskutere: Byens framtidige visjon og «det gode liv».

– Den nåværende visjonen er «Der barn og unge lykkes». Det synes jeg er litt diffust, hva med de voksne og eldre, spør Hilde Holten.

Diskuterte: Roar Bjerke, Hilde Holten, Roger Lauritzen, Ida Stenerud og Alexander Klaussen.

Diskuterte: Roar Bjerke, Hilde Holten, Roger Lauritzen, Ida Stenerud og Alexander Klaussen. Foto:

Gruppen hennes diskuterte fram og tilbake og det ble nevnt både næringsliv, barneidrett, byggeplaner og kollektivtilbudet.

– Det vi må få til er å skape et levende sentrum, sånn det var engang, mener Roar Bjerke.

– Sarpsborg må bli en pulserende by. Det er mye som skjer, men skal man ut å spise i ukedagene er det dødt. Hvordan skal kommunen få folk til å bruke de tilbudene vi har og vil få?, spør 08s salgssjef Alexander Klaussen.

Vil nå flere sarpinger

Ina Tangen fra Sarpsborg kommune skal være prosjektleder for medborgermiddagene og forteller at konseptet ble inspirert av et prosjekt i Danmark.

– I Århus ble det arrangert et tilsvarende prosjekt. Vi ville gjerne prøve å nå ut til innbyggerne på en annen måte enn den tradisjonelle, forteller Tangen.

– Ved å ha et medvirkningsopplegg som dette vil vi prøve å nå bredere og flere enn vi vanligvis gjør. Vi vet av erfaring at det særlig er vanskelig å nå de unge, og når vi skal prate om framtidens Sarpsborg er det viktig å nå også denne gruppen.

Middagen på stadion er den første av totalt fire middager. Det skal være to middager for elever ved St. Olav videregående skole, og den siste middagen vil være åpen for alle.

Engasjerte: Marianne Pettersen, Martine Andersen og Ellen Bjørnsen.

Engasjerte: Marianne Pettersen, Martine Andersen og Ellen Bjørnsen. Foto:

– Den siste middagen skal holdes på Sarpsborg Scene og der kan alle melde seg på. Det er et bestemt antall plasser, men vi håper at det er mange som er interessert i å komme og dele sine tanker om den framtidige samfunnsplanen.

Tangen påpeker at det er mye å tenke på i en samfunnsplan, derfor vil kommunen ha så mange innspill som mulig.

– En samfunnsplan tar for seg kommunens visjon. Så innholdet vil være bredt, men vi må prioritere hva vi vil satse på og må prøve å spisse planen mot det vi vil oppnå, avslutter hun.

Artikkeltags