Knut Nærum stiller opp for Rødt etter valgkampens freidigste invitasjon: – Alltid verdt å reise til Særp, errugæern

FOLKETINGET: Komiker, kjendisforfatter og medlem i partiet Rødt, Knut Nærum, kommer til Glenghuset torsdag for å være en sentral del av Rødts arrangemnet Folketinget.

FOLKETINGET: Komiker, kjendisforfatter og medlem i partiet Rødt, Knut Nærum, kommer til Glenghuset torsdag for å være en sentral del av Rødts arrangemnet Folketinget. Foto:

Komiker og kjendisforfatter Knut Nærum stiller opp for knapper og glansbilder i betaling når Rødt arrangerer Folketinget på Glenghuset torsdag.

DEL

De fire regjeringspartiene har statsråder som flyr landet rundt i valgkampen. Resten av de store og etablerte partiene har velsmurte organisasjoner, en rekke stortingsrepresentanter og millioner av kroner de bruker på valgkampen. Det lille partiet Rødt må ty til helt andre løsninger når de skal tiltrekke seg oppmerksomhet. Riktignok har de en særdeles dyktig stortingspolitiker i Bjørnar Moxnes, men han alene kan ikke være på ethvert sted i vårt langstrakte land på samme tid. Da er det godt å ha rikskjendiser i partiet som stiller opp.

Frekkhetens nådegave

Rødts andrekandidat i Sarpsborg, Marthe Bastøe, fikk Knut Nærum til å stille opp etter følgende e-post:

– Jeg er helt innforstått med at du er en travel mann som sikkert også trenger midler til salt på maten. Men så har det seg slik at situasjonen i Sarpsborg er kritisk. Arbeiderpartiet har regjert nesten uforstyrret i over 100 år. Arrogansen er også deretter. Byens borgere er til tider komatøse hva gjelder politikkens muligheter. De vet jo hvem som bestemmer uansett. Og vi i Rødt sitter som noen nisser på fjøsloftet og forsøker å skape rabalder, men overtroens alder begynner å blekne i horisonten. Vi er fattige som kirkerotter, slik det sømmer seg ekte sosialister. Vi er heller ikke mange, men vi er høyst dedikerte til oppgaven. Og jeg er, som du ser, utstyrt med frekkhetens nådegave, og tenker at målet helliger midlet når jeg nå spør deg om du, som sosialist, genial forfatter, hikstende humoristisk komiker, og nådig medmenneske, kunne tenkt deg å beære oss med ditt nærvær denne dagen? Kanskje dele noen betraktninger om samfunnet og hvorfor Rødt må opp og fram i alle Norges kriker og kroker? I betaling vanker det reisegodtgjørelse, middels næringsrik mat, stjerner i blikket, knapper og glansbilder. Sånn, da holder jeg for øynene og trykker «send», før fornuften og skammen tar meg fangen, skrev Marthe Bastøe til Knut Nærum.

Svarte fra Knut Nærum lot ikke vente på seg: «Alltid verdt å reise til Særp, errugæern» kom det fra Nærum som for øvrig har vært elev på Skjeberg folkehøyskole.

Folketinget

Som en del av valgkampen arrangerer Rødt Folketinget over hele landet. I Sarpsborg blir det arrangert på Glenghuset torsdag kveld fra 19.00 til 21.00, og her blir Knut Nærum en sentral del av arrangementet. Folketinget som er folkets svar på Stortinget skal være en arena der vanlige folk kan ta opp saker med partiet Rødt. Det blir et debattpanel med Rødt sine toppkandidater, der Knut Nærum skal styre debatten samtidig som han også stiller spørsmål.

– Det blir også et innlegg om Rødt på typisk Knut Nærums vis, forteller Marthe Bastøe.

Artikkeltags