Etter at de fikk drøye 300.000 kroner fra Lotteritilsynet, i kompensasjon for tapte inntekter i 2020, er det altså ingen økonomisk krise hos Gleng foreløpig. Mer kritisk er det at de har booket konserter for hele vinteren og våren, som de vinter på å kunne gjennomføre.

– Vi har ikke så store kostnader her, i hvert fall ikke når vi ikke kan arrangere konserter og andre arrangementer. Det er egentlig bare strøm og min lønn som er utgifter, så det er ingen økonomisk krise. Krisen er at vi gjerne skulle kommet i gang med driften igjen. Noe vi håper vi får gjort snart, sier Gleng-leder Pål Antonsen.

– Vanskelig å forstå

Faktisk har han et håp om å få åpnet igjen allerede til helgen. Da har de to konserter med The Wellets på planen fredag 12. oktober, mens Chris Grant Company etter planen skal spille der lørdag.

– Vi håper jo på det, men vi må bare avvente og se. Som det er nå, så avlyser vi en og en helg fortløpende ut fra hva vi får lov til. Hvis ikke vi får åpnet denne helgen, satser vi i hvert fall på å få gjennomført Marion Ravn-konserten lørdag 20. februar. Det har vi troen på, hvis smittetallene fortsetter å være lave. Vi hadde åpent i hele november og desember. Da synes jeg det er vanskelig å forstå hvorfor vi ikke kan åpne til helgen igjen, hvis vi følger de vanlige restriksjonene med 50 publikummere i salen og slike ting, sier Antonsen.

Blå sal

Gleng har allerede booket konserter helt ut mai, men i påvente av å kunne åpne igjen, har de pusset opp Glenghuset innvendig.

– Vi har gått over kjøkkenet og nå jobber vi med selve salen, som blant annet blir farget blå. Det vil bli en oppgradering som publikum vil merke når de kommer tilbake, sier han.