I resepsjonen på Quality Hotel Sarpsborg står det et flott pyntet juletre. Under treet begynner det å fylle seg opp med pakker, men det er plass til mange flere.

Og at gavene blir gitt til noen som fortjener det, kan Tone og Marthe garantere.

Behovet øker for hvert år

Sammen for Østfold har eksistert i seks år nå.

Hvert år øker antall henvendelser fra familier i fylket som trenger hjelp til jul. Både med mat og gaver til sine barn.

– I fjor til jul delte vi ut matesker til 105 familier og over 350 julegaver til barn. Vi ser at behovet øker for hvert år, så vi kommer nok til å dele ut enda mer i år.

De to damene er veldig takknemlig for den gode hjelpen de får fra Quality-hotellet på Grålum, og selvfølgelig for alle gavene som kommer inn.

– Vi hadde ikke klart dette uten hjelp, sier Borgersrud og Breivoll, som får servert mange hjerteskjærende historier når de er ute hos familiene.

Takknemlige og glade

– Det føles utrolig godt å kunne hjelpe de som virkelig trenger det. Den gleden og takknemligheten disse familiene viser, gjør det verdt å legge ned mye tid og jobb, mener de to damene.

Og givergleden er stor, bekrefter Merete Johannessen, som jobber på Quality-hotellet.

– Det er mange som gir. Vi ser at både unge og gamle engasjerer seg. Vi setter stor pris på alle bidrag, og det er fortsatt plass til mange flere gaver, sier Johannessen.

Gir også til Kirkens Bymisjon

Hotellet på Grålum er også en bidragsyter til Kirkens Bymisjon i Sarpsborg.

Anita Meldalen er takknemlig for hjelpen de får av Quality.

– Det gjør oss i stand til å arrangere både julebord og juleverksted for våre deltagere. Det er ikke rom for å bruke penger på sånt i våre egne budsjetter, sier Meldalen, som er leder for bymisjonen i Sarpsborg.

Hun har et inntrykk av at folk i Sarpsborg er blitt mer rause, og at mange viser medmenneskelighet og ønsker å hjelpe.

– Det virker som om samfunnet er i ferd med å endre seg. Det merker vi både gjennom at folk gir og at de vil jobbe som frivillige. Og i en by som Sarpsborg, med store sosiale forskjeller er det viktig at vi avstigmatiserer disse ulikhetene, mener Meldalen.