– Det er flere dyktige unge talenter nominert, men jeg syns det naturligvis er kjempestas å få en slik anerkjennelse.

Det forteller 21 år gamle Jonas Bergløv fra Kurland til Sarpsborg Arbeiderblad tirsdag kveld.

Kan vinne gjev radiopris

I midten av september er det duket for Radiodager, hvor den årlige prisutdelingen Prix Radio er det store høydepunktet. Prix Radio er nemlig finalen og denne kvelden skal det deles ut priser i 21 ulike kategorier.

Det er litt morsomt at alt startet i Sarpsborg, fordi jeg har alltid hatt en drøm om å jobbe med de store radiokanalene.

Jonas Bergløv (21), programleder i NRJ Norge.

Alt fra Årets programleder, til Årets radioøyeblikk og Årets unge radioprofil. Det er i sistnevnte kategori Bergløv er nominert.

Bred erfaring

21-åringen studerte ved musikklinja på Greåker videregående skole, og har ikke vært redd for å engasjere seg i Sarpsborgs kulturliv. Han har en rekke verv og oppgaver bak seg.

Han var blant annet styremedlem i Elevorganisasjonen Østfold, medlem i Ung ressursgruppa til Østfold kulturutvikling, elevrådsleder, skuespiller i Teaterkameratene, programleder og teknisk ansvarlig for Radio Prime Sarpsborg, litt for kommune og fylkeskommune og er såkalt URG-er. Altså, Østfolds representant i Ungdommens ressursgruppe i Ungdommens kulturmønstring (UKM).

Bergløv har de siste årene jobbet for både P4 Norge og P5 Hits før han fikk fast jobb som programleder NRJ Norge i fjor. NRJ er Norges største kommersielle hitradio-kanal.

Fulgte drømmen

– Det er litt morsomt at alt startet i Sarpsborg, fordi jeg har alltid hatt en drøm om å jobbe med de store radiokanalene, humrer Bergløv over telefon, da SA ringte ham tirsdag kveld.

– Jeg føler jeg har lært masse i ulike fagfunksjoner, og jeg stortrives på jobb, påpeker den unge programlederen.

Kåres i september

Bergløv er nominert i kategorien Årets unge radioprofil for programleder-jobben i NRJ Norge.

Bidragene som nå er nominert blir sendt videre til deljuryer, der representanter fra både NRK, MTG og Norsk Lokalradioforbund skal kåre én vinner i de ulike kategoriene.

Vinnerene annonseres under Radiodager i Oslo, fredag 15. september.

Årets unge radioprofil

Disse personene er nominert i kategorien Årets unge radioprofil:

  • Andrea Thiis-Evensen, Frekvens
  • Ola Åsmul, Radio Metro
  • Martin Holmen, NRK mP3, NRK P1
  • Merethe Åsegård, NRK P3nyheter
  • Jonas Bergløv, NRJ

Radiodager

  • Radiodager er samlingspunktet for hele den norske radiobransjen - både allmennkringkasting, kommersiell radio og lokalradio.
  • Radiodager ble for første gang arrangert som en dugnad i 2003.
  • Arrangementet holdes i Oslo hvert år i månedsskiftet september/oktober og består av en todagers fagkonferanse til inspirasjon og faglig utvikling, et prisutdelingsshow som belønner det beste fra norsk radio i sytten ulike kategorier og anledning til å mingle med kolleger på tvers av alle skillelinjer.
  • Målgruppene for Radiodager er radiomedarbeidere, mediestudenter og andre som er involvert i radiorelatert virksomhet.

Kilde: www.radiodager.no