Skøyta, som bemannes av frivillige sjøhelter fra Sarpsborg, Fredrikstad og Halden ligger til kai ved Skjebergkilens Marina.

– Det er en veldig fin annerkjennelse å få støtte for noe vi driver med, kommenterer leder i RSRK Skjeberg, Geir Tore Kopperud overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

Den nye redningsskøyta går for å være en av Norges raskeste skøyter. Og med en toppfart på 46 knop, vil skøyta bli et effektivt tilskudd til sjøsikkerheten og båttrafikken langs Skjebergkilen i årene fremover.

RS Horn Stayer er en redningsskøyte i Staff-klassen, og er en 100 prosent norskutviklet og -produsert båt donert av Hans Herman Horn.  Båten er designet av Bård Eker og utviklet og produsert hos Hydrolift i Fredrikstad sammen med Redningsselskapet. Nå blir båten, som har kostet nesten ti millioner kroner også delvis finansiert med midler fra Sparebank1-stiftelsen i Halden.

Geir Tore Kopperud i RSRK Skjeberg ber båtfolk ta det med ro og utvise forsiktighet når de ferdes i ukjent farvann. I Karlsøysundet er det blant annet flere småskjær og grunner, som ikke er merket i sjøkartet. På det trangeste finnes det et undervannsskjær som ikke er merket i vannskorpa, men som er merket med «overrett-merker» på land. Se hvordan du skal kjøre båt gjennom Karlsøysundet her.

 

Styreleder i Sparebank1-stiftelsen i Halden, Kjell Hagen sa at et enstemmig styre innvilget søknaden, da han og Tom Willy Prangerød fra Sparebank1 avdeling Østfold og Akershus til SA og HA under en markering i Halden tirsdag.