Refleksjoner i en koronatid

Espen Feilberg Jacobsen, sokneprest i Sarpsborg. (Foto: Stina Mikalsen)

Espen Feilberg Jacobsen, sokneprest i Sarpsborg. (Foto: Stina Mikalsen)

Av
DEL

KoronakrisenChristine Koht er fast spaltist i A-Magasinet. Hun har kjempet mot en alvorlig kreftsykdom i over et år, og undrer seg i dagens spalte over hvor dårlige vi er til å snakke om døden. Selv sier hun at den eneste gode måte hun har opplevd å bli møtt på, er av legen som på hennes vegne sier at han tror at det skal gå bra.

Selv om legen vet det er alvorlig, peker han på mulighetene for at det skal få en god utgang. Christine Koht sier at tro og håp er det eneste som holder henne oppe. Det er det eneste som virker for henne.

Jeg så på «71 grader nord» torsdag kveld. Øystein Pettersen og Atle Pettersen var sammen på en veldig lang og særdeles strabasiøs etappe. Da de etter to dagers kjemping kom frem til posten de trodde var mål, var det fortsatt 18 kilometer igjen på sykkel, og de hadde rotet bort kartet som ville hjelpe dem til å finne posten de måtte finne på veien. Derfor måtte de sykle til mål og orientere seg bakover til posten 3 km før mål for å greie å løse sin oppgave. 18 uventede og uønskede kilometer på sykkel var nå blitt til 24.

Atle Pettersen var helt tom for kraft etter å ha fulgt råsterke Øystein Pettersen i to dager. Han holdt på å gi opp. Han hadde ikke mere å gi. Men; da de fant posten - og oppdaget at de fortsatt var foran det andre laget, fikk han helt uante krefter. Nå var det plutselig enkelt å holde følge med Øystein. Hans nyvunne håp hadde gitt ham krefter han ikke visste han hadde.

Jeg tenker at i denne krevende tiden er det beste vi kan gjøre for hverandre å oppmuntre, gi håp og dele tro på at ting skal løse seg. Ikke for å se bort fra eller bagatelliser utfordringene vi står overfor, men for å gi hverandre styrke og kraft til å bære det som vi skal gjennom.

Per Fugelli, sosialmedisineren som delte sin død med hele Norge har sagt: «Jesus og Muhammed viser at den åndsmakten som heter håp er sterkere enn atommakt og lykkepiller.» Det kan vi minne hverandre om nå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags