Med ni strake seirer i ordinær spilletid kan Brevik-gutta notere seg for klubbrekord, samtidig som de trygget tabelledelsen. Det skjedde i form av en herlig og råsterk 3-2-seier borte mot Stavanger tirsdag. Som SA fortalte for noen dager siden var åtte seirer på rad, som de hadde før tirsdagens match, tangering av klubbrekorden fra 2007/2008.

Vertene Stavanger hadde suverent flest skudd på mål, men Sparta-keeper Tobias Normann leverte en strålende kamp. I tillegg spilte sarpingene en knallmatch defensivt og utnyttet sjansene offensivt. De var med andre ord supereffektive.

Sparta fikk en drømmestart på oppgjøret i oljebyen. Allerede på tiden 2.43 i 1. periode sendte Kristian Jakobsson gjestene i føringen. Det skjedde i form av et godt plassert skudd som suste inn i nettmaskene bak Stavanger-keeper Henrik Holm. Marcus Fagerudd hadde assist på scoringen.

Utover i perioden skapte Oilers en god del. De hadde klart flest avslutninger på mål i 1. periode, men klarte ikke å overliste Sparta-keeper Tobias Normann. I tillegg forsvarte Sparta-gutta seg godt og gjorde arbeidsforholdene gode for Normann, og sarpingene hadde med seg 1-0-ledelsen inn i garderoben etter de første tyve minuttene i DNB Arena.

I midtperioden fikk vertene utligning. Den kom på tiden 26.55, signert Ludvig Hoff.

Men Sparta var effektive på sjansene sine, og da kampuret viste 34.35 tok de ledelsen igjen. Robin Soudsky lempet pucken oppover fra egen sone. Der kom Sebastian Selin. Han vartet opp med et herlig puckmottak, kom i fin fart mot Henrik Holm og sendte pucken kontant i nettet til 2-1 for bortelaget.

Det var også stillingen etter to perioder.

Hjemmelaget hadde totalt sett 41 skudd på mål i kampen, mot Spartas 19. Men det var sarpingene som var flinkest til å ta vare på sjansene som bød seg. På tiden 53.32 ordnet Sebastian Selin sin andre og bortelagets tredje nettkjenning for aftenen, assistert av Maksims Ponomarenko og Martin Grönberg.

Stavanger kriget på for scoring, og de fikk redusering til 2-3 på tiden 57.52, igjen ved Ludvig Hoff. Det ble kolossalt spennende i sluttminuttene, men Sparta stod distansen ut og kunne slippe jubelen løs for 3-2-seier.

Nå topper Sparta tabellen i eliteserien med 44 poeng på 19 kamper.

Torsdag møtes Sparta og Stavanger til ny match - da i Sarpsborg.

Kampfakta

Ishockey, eliteserien

Stavanger - Sparta 2-3
(0-1, 1-1, 1-1)
DNB Arena

Mål:
0-1 (2.43) Kristian Jakobsson (Marcus Fagerudd)
1-1 (26.55) Ludvig Hoff (Andreas Klavestad, Jan Brejcak)
1-2 (34.35) Sebastian Selin (Robin Soudsky)
1-3 (53.32) Sebastian Selin (Maksims Ponomarenko, Martin Grönberg)
2-3 (57.52) Ludvig Hoff (Greg Mauldin, Thomas Berg-Paulsen)

Skuddstatistikk: 41-19 (16-7, 12-5, 13-7)

Utvisninger: Stavanger 5 x 2 min., Sparta 6 x 2 min.

Hoveddommere: Robert Hallin og Petter Bjerkan Bakken.

Spartas lag:

Målvakt: Tobias Normann.
Førstefemmer: Jonas Meisingset, Marcus Fagerudd, Emil Lundberg, Niklas Roest og Kristian Jakobsson.
Andrefemmer: Maksims Ponomarenko, Miihkali Teppo, Sebastian Selin, Håvard Salsten og Martin Grönberg.
Tredjefemmer: Jesper Martinsen Lilleberg, Robin Soudsky, Vetle Salsten, Henrik Knold og Sondre Ahlsen.
Ekstra løpere: Paulius Gintautas og Simen Ahlsen.
Syvende back: Niclas Jessesen.

SA-børsen:
3 poeng:
Tobias Normann
2 poeng: Sebastian Selin
1 poeng: Marcus Fagerudd