Full lokal forbrødring

BRØD: Fire sorter brød fra den lokale bakeren Asbjørn M. Skoglund blir nå å finne i Rema 1000-utsalgene i Sarpsborg. Fra venstre: Freddy Pedersen, Rema 1000 i Amfi Borg, Charlotte Haugsten, Rema 1000 Iseveien, Stine Degnes, Rema 1000 Tunejordet, Fredrik Guttormsen, Skoglund, Kristian Svankil Rema 1000 Grålum og Christoffer Andersen, Rema 1000 Skjeberg.

BRØD: Fire sorter brød fra den lokale bakeren Asbjørn M. Skoglund blir nå å finne i Rema 1000-utsalgene i Sarpsborg. Fra venstre: Freddy Pedersen, Rema 1000 i Amfi Borg, Charlotte Haugsten, Rema 1000 Iseveien, Stine Degnes, Rema 1000 Tunejordet, Fredrik Guttormsen, Skoglund, Kristian Svankil Rema 1000 Grålum og Christoffer Andersen, Rema 1000 Skjeberg. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En type brød har blitt til fire ulike brødsorter. Rema 1000 og den lokale bakeribedriften Asbjørn M. Skoglund er på vei mot full forbrødring.

DEL

Det ble mye støy og ståhei da Remas regionsledelse, i august i fjor, bestemte seg for å fjerne brødene til fra Øya-bakeren fra hyllene i Rema 1000 sine utsalg i Sarpsborg.

Den lokale bakeren fikk da til fulle erfare at det er vanskelig å leve av smuler alene . De kunne ikke lenger brødfø alle sine ansatte , og tre måtte permitteres på bakgrunn av Rema 1000s brødkutting.

08-brødet reddet jobber

Men det tok ikke mange månedene før baker og lokale Rema-kjøpmenn igjen satt seg ned for å bryte brød. Sarpsborg 08-brødet var dypt savnet i butikkene. Mot slutten av fjoråret var det populære fotballbrødet derfor tilbake i hyllene. Dermed var også de permitterte tilbake ved ovnene.

Satser lokalt

Nå får altså Rema ytterligere lokale brød i boksen. Det er fjerdegenerasjons Øya-baker, Fredrik Guttormsen, svært glad for.

– For oss har denne avtalen stor betydning. Vi er følgelig svært glade for at vi nå får levere brød til Rema 1000-butikkene i Sarpsborg. Foruten 08-brødet, som har vårt på plass i flere måneder allerede, skal vi nå levere grislabrødet, tusensårsbrødet og barnebrødet vårt, forteller en oppstemt Guttormsen.

Smilene er like brede hos Rema-kjøpmennene i Sarpsborg, som igjen kan tilby sine kunder lokale brødfavoritter.

Da avisens utsendte møtte nevnte kjøpmenn i butikken på Iseveien ble det understreket at den nye brødavtalen ikke er inngått på bakgrunn av tidligere «støy», men som følge av en overordnet Rema 1000-strategi om satsing på mer lokale varer.

Dette bekreftes på butikk-kjedens hjemmeside, der det blant annet kjedens administrerende direktør for innkjøp, Lars Kristian Lindberg, uttaler følgende:

– Unike merkevarer fra mindre, lokale leverandører skal gi kundene flere valgmuligheter.

I tillegg til hos Rema 1000 kan Skoglunds fotballbrød kjøpes hos Meny i Storbyen og i byens Coop-butikker. Spar på Borgenhaugen og Joker i Ullerøy har nevnte 08-brød og flere andre Skoglund-brød i sine hyller.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken