I dag starter Robert Normann-festivalen

PÅ SCENEN: Hege Saugstad er blant artistene som opptrer under Robert Normann-festivalen.

PÅ SCENEN: Hege Saugstad er blant artistene som opptrer under Robert Normann-festivalen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Årets Robert Normann-festival åpner med musikkbrunch på Sarpsborg scene i dag.

DEL

Festivalen innledes tirsdag med musikkbrunch med Tricia Boutté trio på Sarpsborg scene i dag. Deretter blir det Lunchjazz med Carl Georg Abel og Tom-Arild Andersson Trio på uteserveringen til Peppes Pizza, Robert Normann stipendkonsert i Aktivitetshuset EPA, samt dobbeltkonsert med Touché og Hege Saugstad på Glenghuset, før åpningsdagen avsluttes med festivalkro og jamsession på Peppes Pizza.

Boyband og kinoforestilling

Onsdag fortsetter festivalen med Lunchkonsert med Bjarnes Boyband på uteserveringen på Peppes Pizza. Senere vises dokumentarfilmen «It's all tZaZ to me» på Sarpsborg kino, før Les Haricots Rouges holder konsert på Glenghuset. Onsdagskvelden avsluttes med festivalkro og jamsession med Dagfinn Kristiansen trio på Peppes Pizza.

Torsdag er det igjen Lunchjazz på uteserveringen til Peppes Pizza. Denne gang er det Arne Valters Swinging Friends som står for musikken. På kveldstid blir det underholdning med Svein Bjørneby kvartett i gågata, mens Ann Helen Hjemli synger Billie Holiday-låter på Kafé Bukten i Skjeberg. Også torsdagskvelden avsluttes på Peppes Pizza, der det blir festivalkro og jamsession med Svein Bjørneby trio.

Jubileumskonsert med stipendvinnerne

På samme restaurant er det Lunchjazz med Swing it Dixiband fredag. På kveldstid blir det jubileumskonsert med alle vinnerne av Robert Normann-stipendet: Emilie Berg Slangsvold (2012), Sigurd Evensen (2013), Jørgen Kasbo (2014), Eirik Øverby Vist (2015), samt årets stipendvinner.

Fredag kveld er det også konsert med Tricia Boutté trio i Sarpsborg kirke og avduking av Robert Normann-skulpturen i Kulåsparken. Kvelden avsluttes med festivalkro og jamsession med Dagfinn Kristiansen trio på Peppes Pizza.

Parade gjennom gågata

Lørdag blir det jazzkafé gjennom flere timer på Peppes Pizza og parade fra Sarpsborg kino til torget. Jan Inge Melsæter på trombone leder paraden og medvirkende er blant andre Gunnar Johnsen kvartett, Swing it Dixieband, Nane Fruestueckl og Heli Punzenberger.

Lørdag kveld blir det både dobbeltkonsert med Knut Hem – dobro og Sven Lundestad bluesband på Gamlebyen Kulturhus i Fredrikstad, samt festivalkro og jamsession med Carl Georg Abel og Tom-Arild Andersson trio på Peppes Pizza. Senere på kvelden blir det også festivalkro i Gamlebyen kulturhus med jamsession under ledelse av Knut Hem, Nane Fruestueckl og Heli Punzenberger.

Festivalen avsluttes søndag. Denne dagen foregår hele programmet på Kaffeforretningen Sarpen i gågata. Det blir konsert med Nane Fruestueckl og Heli Punzenberger, konsert med Hot Club de Norvege og lansering av Jon Larsens bok om Robert Normann.

Hele festivalprogrammet finner du på festivalens egen nettside.

Artikkeltags