Russen solgte vafler for en god sak

PENGER TIL EN GOD SAK: Emilie Jørnstad (t.v.), russ ved Borg videregående skole og Martin André Lien (t.h.) fikk god hjelp fra Viktoria Jørnstad Jegerlund (bakerst), maskotene Gry Jørnstad Erichsen (10), Lotte Jørnstad Erichsen (7) og Celine Jørnstad Frydenlund (4) gjennom lørdagen. Madelen Jørnstad Jegerlund fra Kalnes videregående skole og Alexander Magnussen er også med i russegrupa, men var ikke tilstede da bildet ble tatt.

PENGER TIL EN GOD SAK: Emilie Jørnstad (t.v.), russ ved Borg videregående skole og Martin André Lien (t.h.) fikk god hjelp fra Viktoria Jørnstad Jegerlund (bakerst), maskotene Gry Jørnstad Erichsen (10), Lotte Jørnstad Erichsen (7) og Celine Jørnstad Frydenlund (4) gjennom lørdagen. Madelen Jørnstad Jegerlund fra Kalnes videregående skole og Alexander Magnussen er også med i russegrupa, men var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Emilie Jørnstad og Martin André Lien er begge russ i år. Lørdag stekte de vafler, solgte kaffe, og kaker til inntekt for barna på Sykehuset Østfold Kalnes, Ullevål og Rikshospitalet.

DEL

– Vi ønsker å glede og gjøre noe positivt for barna. Vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinger, sier de til Sarpsborg Arbeiderblad.

Russetiden er over oss, og tirsdag 1. mai springer flere hundre russ ut fra de ulike videregående skolene i Sarpsborg for å feire 13 års skolegang. Men det er ikke alle som mener at russefeiringen handler om fest og fyll.

Må ikke feste

Emilie Jørnstad er avgangselev ved Borg videregående skole i Sarpsborg, mens Martin André Lien er avgangselev ved Mysen videregående skole. De mener det er hyggelig å gjøre noe annet enn å farte rundt å spille høy musikk, feste og drikke alkohol.

– At russen kan vise seg fra en positiv side gjør ingenting. Det er koselig at vi kan gjøre noe annet, framfor å drikke alkohol og feste, sier duoen til avisen.

– Og vi står ikke her for å vise oss frem, men for å glede andre. Det er veldig hyggelig, sier Emilie Jørnstad.

Gir bort pengene

Lørdag var de på plass ved inngangspartiet ved Europris på Tunejordet for å selge vafler, kaffe, kaker, tennbrikketer og saft til forbipasserende.

– Vi har solgt masse, og alle pengene skal vi gi til barna ved Sykehuset Østfold Kalnes, Ullevål og Rikshospitalet.

Begge mener pengene går til en viktig sak.

SA har ikke kjennskap til hvor mye penger som ble samlet inn lørdag.

Artikkeltags