Nå har Sarperussen bestemt seg

HAR STEMT: Russen i Sarpsborg er enige om å gjennomføre russefeiringen i Vistergropa selv om de må skaffe skjenbevilling for å kunne drikke alkohol der.

HAR STEMT: Russen i Sarpsborg er enige om å gjennomføre russefeiringen i Vistergropa selv om de må skaffe skjenbevilling for å kunne drikke alkohol der. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag kveld varslet de fire russestyrene i Sarpsborg at de har blitt enige om å feire russetiden i Vistergropa også i år – til tross for uforutsette utfordringer.

DEL

– På vegne av Sarpsborgrussen 2017 ønsker vi i russestyrene å bekrefte at det fra vårt hold er ønskelig at russen oppholder seg i Vistergropa under russetiden i år gjennom de fem kveldene som er avtalt med kommunen, skriver de fire russepresidentene Camilla Helen Aamodt (Borg), Jørn Vidar Iversen (Greåker), Simen Magnussen (St. Olav) og Theodor Stang (Kalnes) i et brev etter at avgjørelsen ble tatt tirsdag kveld.

Før påske oppsto det sterke reaksjoner både blant russen selv og deres foreldre da det ble kjent at Sarpsborg kommune krevde skjenkebevilling i Vistergropa, noe som betød at det for første gang ikke ville være lov å ha med seg medbrakt alkohol – og at politiet ville slå hardere ned på drikking på offentlige steder.

Sier ja til hjelp

Etter at flere foreldre og næringslivet engasjerte seg for å hjelpe russen med å finne en løsning i Vistergropa, har alle de fire skolene altså bestemt seg for å gå for denne løsningen, etter avstemming.

– Vi holdt en avstemming fordi det var mange delte meninger og mye oppstyr. Da ville det vært feil av meg å ta en avgjørelse på vegne av alle. Flertallet ville gå for Vistergropa, og da ble det slik, forteller St. Olav-president Magnussen.

Russen får dermed økonomisk støtte til et telt, hjelp av en profesjonell part som ordner med skjenkebevilling og servering, samt drikkevarer fra Hansa Borg til tilnærmet butikkpris.

– Det har blitt en tradisjon at Sarpsborgrussen har brukt Vistergropa til feiringen sin, noe vi ønsker å videreføre. I tillegg er dette det best egnete stedet for russen å oppholde seg under de fem utvalgte kveldene, forklarer russepresidentene.

Delte meninger

Russen er riktignok ikke helt fornøyde med at de havnet i denne situasjonen så kort tid før russetiden, men har valgt å gjøre det beste ut av det.

Vi kan egentlig takke foreldrene våre for at «gropa» blir mulig. Uten dem hadde det ikke gått.

Theodor Stang, russepresident ved Kalnes videregående skole

– Jeg synes det er synd at vi blir tvunget til å skaffe skjenkebevilling for å være der, men det er bedre enn ingenting. Det er sånn det må bli, sier Magnussen.

De fire presidentene passer på å rette en takk til både det offentlige, næringslivet og privatpersoner for at det likevel blir mulig å gjennomføre russefeiring i Vistergropa i år.

– Vi kan egentlig takke foreldrene våre for at «gropa» blir mulig. Uten dem hadde det ikke gått, for vi hadde ikke hatt budsjett til å leie inn vakter og folk til å selge alkohol selv, forteller Kalnes-president Stang. Han legger til:

– Jeg vet ikke hvordan oppmøtet blir, men jeg tror det skal bli bra selv om dette kom på så kort varsel.

Artikkeltags