Hevder russen har utført hærverk

IRRITERT: Eva Edvardsen (27) jobber til daglig i firmaet Jan Edvardsen AS. Nå er hun og kollegaene lei hærverkene til det de hevder er russen som fester i Vistergropa.

IRRITERT: Eva Edvardsen (27) jobber til daglig i firmaet Jan Edvardsen AS. Nå er hun og kollegaene lei hærverkene til det de hevder er russen som fester i Vistergropa. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Eva Edvardsen (27) i firmaet Jan Edvardsen AS på Grålum er lei det hun mener er hærverk fra russen som fester i Vistergropa. Tirsdag fikk hun ikke utført jobben sin.

DEL

– Vi har blitt plaget av russen i flere år, men jeg trodde årets russekull ikke skulle gjøre noe spesielt. Det har jo stått så mye fint om dem i avisen, forteller Edvardsen til Sarpsborg Arbeiderblad tirsdag ettermiddag.

Hærverk på anleggsmaskiner

Det var nemlig tidligere samme dag at 27-åringen oppdaget hærverk og mangelfull opprydning på anleggsområdet til firmaet hun jobber for. På flere av anleggsmaskinene hadde det blitt utført store og små materielle skader, i tillegg til at en av kjøretøyene ikke ville starte.

– Russen har knust frontruten på gravemaskinen vi bruker. De har også knust baklyktene på hjullasteren, dratt ut radioanlegget, tatt ut brannslukningsapparatet og i tillegg spydd. Det er ikke greit, påpeker 27-åringen, som håper de frivillige foreldrene kan passe bedre på russen som fester i Vistergropa gjennom russetiden.

Vi har blitt plaget av russen som gjort hærverk i flere år, men jeg trodde årets russekull ikke skulle gjøre noe. Det har jo stått så mye fint om dem i avisen.

Eva Edvardsen (27), ansatt ved Jan Edvardsen AS

– Jeg fikk heller ikke startet hjullasteren fordi noen har tuklet med tenningen, slik at nøkkelen ikke går rundt. Det er veldig kjedelig at andres ting skal ødelegges på grunn av fyll og fest, legger Edvardsen til.

Plaget i flere år

KNUST: Russen skal ha knust frontruta på gravemaskinen Eva Edvardsen (27) skulle bruke.

KNUST: Russen skal ha knust frontruta på gravemaskinen Eva Edvardsen (27) skulle bruke. Foto:

Firmaet Jan Edvarsen AS utfører alle typer av graveoppdrag, samt asfaltfresing og maskintransportsjenester.

Du er sikker på at det er russen, og dere har vært plaget tidligere?

– Ja, særlig de siste tre årene, svarer hun.

Lei dårlig oppførsel

– Vi får ikke gjort mer enn å si at vi er lei usmakelig oppførsel. Vi har ikke noe imot at de fester eller drikker, men om de ønsker å ødelegge noe, så kan de utføre hærverket på sine egne eiendeler eller gjenstander. understreker 27-åringen.

Edvardsen sier videre at det er både dyrt og bortkastet tid for henne og medarbeiderne.

– Det er veldig irriterende at vi må rydde opp etter russen. Vi kaster bort både penger og tid på noe som er veldig unødvendig.

Visepresident: – Dårlig gjort

SA har vært i kontakt med russen om hendelsene Edvardsen hevder er utført av dem. Visepresident for russen ved St. Olav videregående skole, Ingrid Engh forteller at de ikke visste om hærverkene.

– Det er veldig lett å skylde på russen når det oppstår slike hendelser, og jeg syns det er dårlig gjort overfor oss. Det er veldig trist med slike anklager, sier Engh til avisen onsdag ettermiddag.

Fest på eget område

I Vistergropa er det for øvrig et avsperret område russen kan bevege seg på.

– Russen får ikke lov å oppholde seg på utsiden av området som er avsperret. Vi har heller ikke kontroll på hva hver og en driver med. Ja, det kan være en fra oss, men jeg tviler på det. Vi har vakter som passer veldig godt på hele tiden, og vi er dessuten ikke i gropa hele tiden heller, forklarer visepresidenten.

Hvem tror du er ansvarlig?

– For alt vi vet, så kan hærverkene ha blitt utført av hvem som helst. Det er for øvrig en del ungdommer som oppholder seg i gropa som ikke er russ. Vi har dessuten veldig god dialog med kommunen, så om det har skjedd noe – ville vi fått beskjed om dette omgående, påpeker hun.

Eva Edvardsen (27) håper uansett at russen kan feste på en normal måte heretter.

Kanskje arrangementet kan flyttes fra Vistergropa? Uansett, så er minste kravet at Sarpsborg-russen bør ta ansvar for festingen sin og la andres gjenstander være i fred, avslutter Eva Edvardsen.

Artikkeltags