Rygge Flyplass bør gjenoppstå

Bård Andersen håper det kan bli en gjenåpning av flyplassen på Rygge. (Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix)

Bård Andersen håper det kan bli en gjenåpning av flyplassen på Rygge. (Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Leste forleden et innlegg fra Frp vedrørende Rygge flyplass og nei til taxfreesalg. Jeg er ingen Frp'er, men akkurat her mener jeg de tok opp et sentralt problem. Skal vi oppleve på nytt en slutt på Rygge Flyplass fordi blant andre Ap, SV, Sp og KrF ikke ville godkjenne salg på taxfree og dermed er det ikke flertall for gjenåpning av Rygge.

Her skal arbeidsplasser skrinlegges fordi sentrale partier er så opphengt i bagateller, bagateller som har minimal betydning for en drift av flyplass.

Sist gikk Venstre i spissen for innføring av flyseteavgiften med Skei Grande som frontfigur. Vi må også huske at Frp satt med finansministeren den gangen og kunne stoppet dette, men gikk fem på. Venstre fikk svi på pungen for sitt idiotiske forslag og er nærmest utradert i Østfold. Det samme vil skje med de partiene som nå går imot taxfreesalg og lar flyplassen ligge brakk, til forargelse for befolkningen som så etterlengtet ønsket denne flyplassen.

Å grave sin egen grav for ikke minst Ap blir ikke bare en spekulasjon, men et faktum. Har ikke Ap nok dårlige målinger og oppslutning fra før om ikke dette også skal felle Ap i en Arbeiderparti-bastion?

Bruk hodet, folkens, dette er en bagatell for et fylke som grenser til et land som selger taxfreevarer nesten like billig og lett tilgjengelig for dem som har behovet.

LO har ikke vært på banen. Kanskje snakker vi om flere hundre arbeidsplasser på sikt, hva så?

Håper da inderlig at fornuften overtar for tafatt moralisme som klistrer KrF til dette prosjektet. Østfoldinger er ikke dumme og trenger ingen overformynder for å fremme avholdssaken.

Hva skulle forskjellen være mellom Rygge og Torp som såkalte småflyplasser på Østlandet og hvorfor skal Gardermoen ha så store fordeler?

Når det nå ser ut som at Rygge kanskje kan gjenoppstå så bør alle stå samlet og ikke leke barnehage med argumenter som for lengst er foreldet.

Ønsker at prosjektet går i boks som et godt alternativ for å spre flytilbudet til flere godt oppdaterte plasser på Østlandet og som kan få uante positive konsekvenser, ikke minst også miljømessig.

Gi lyd fra dere, LO.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken