Gå til sidens hovedinnhold

– Så fort noen tjener penger, er SV negative

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er kvaliteten på barnehagetilbudet som må være avgjørende - og ikke hvem som er eier, skriver Andreas Bøe i Sarpsborg Høyre som svar til SV-duoen Kristine Gustavsen og Freddy André Øvstegård.

Barnehager - svar til Gustavsen og Øvstegård Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På onsdag formiddag skrev SV-politikerne Kristine Gustavsen og Freddy André Øvstegård at de stilte seg uforstående til at noen kunne mene at barnehager bør kunne drives privat og med profitt.

Dette er en kjent tone fra SV. Så fort noen tjener penger, er de negative. Uavhengig av hvor positivt den økonomiske veksten som skapes faktisk slår ut.

De fremstiller eierne av barnehagene som grådige, og kun ute etter å generere profitt. Det Gustavsen og Øvstegård glemmer å nevne, er at de private barnehagene hvert eneste år dominerer listen over de barnehagene med mest fornøyde foreldre. Både fasilitetene og mattilbudet trekkes frem som klart bedre i private barnehager. Tro det eller ei, men det kan faktisk tyde på at det er mulig å drive ting på en mer tilfredsstillende og effektiv måte enn det som det offentlige kan tilby.

Det er kvaliteten på tilbudet, og ikke hvem som står oppført som eier, som må være avgjørende.

Avslutningsvis kan man spørre seg hvordan SV tenker at barnehagedekningen skal løses i Sarpsborg, når vi har i mente at 72 prosent av barna i Sarpsborg går på en privat barnehage.

Kommentarer til denne saken