– Det er en del eliteløpere som har ønsket seg en flatere løypeprofil. De som løper for å konkurrere og som driver på et høyere nivå ville ikke ha så mye stigning og krappe svinger som det har vært før. Det har noe med løpstidene å gjøre, forteller nestleder i Trøsken IL, Ann Kristin Dahl-Rismark, som arrangerer SA-løpet.

Ny løypevri

Det tradisjonsrike 1. mai-løpet, som er for både barn og voksne, mosjonister og elite, består fortsatt av en runde på 2,5 kilometer. Men i år har løypetraseen blitt endret etter forslag fra «løypegeneral» Pål Asbjørn Kullerud.

– Før gikk løypa fra torget, forbi Festiviteten, opp gjennom Kulåsparken, ut på den nederste delen av gågata og rett ned til torget igjen. Så var det en runde til for dem som skulle løpe 5 kilometer.

– Nå har vi lagt opp til å utnytte Kulåsparken mest mulig. Derfor blir start og mål ved paviljongen. I tillegg er store deler av løypa lagt til gågata, slik at vi kan bruke den mer, forklarer Dahl-Rismyr.

Flere får premie

Nytt i år er også at alle tre som kommer på pallen i de fire klassene (5 kilometer herrer, 5 kilometer damer, 2,5 kilometer herrer og 2,5 kilometer damer) får premie. Tidligere har kun vinneren fått en pengepremie.

– Det er for at det skal bli mer gjevt å være med. Når løpstiden nå blir raskere er det også mer attraktivt å delta, sier nestlederen. i fjor hadde SA-løpet over 900 deltakere. I år håper Dahl-Rismyr på enda flere.

 

– Det blir også premie til den bedriften som har med flest deltakere, slik det har vært tidligere, røper hun.

Deltakerne i barneløpet får T-skjorter og «goodie bag», mens de voksne får frukt og vann.

Populært byløp

Dahl-Rismyr tror det er flere grunner til at så mange vil være med på SA-løpet.

– Det er for alle. De små barna blir tatt bilde av, og det er jo kjempestas. 1. mai skjer det ellers mye i byen. Vi håper også å få med noen som kan dra i gang oppvarming og slikt, men alt er ikke helt spikra enda, avslutter hun.

Informasjon om påmelding annonseres i god tid før løpet.