Løpet tiltrekker seg hvert år flere hundre løpeglade deltakere og det blir ikke noe unntak fra denne regelen i år.

De voksne kan som vanlig velge mellom å løpe 2,5 kilometer og 5 kilometer, men løypen er ny av året. Mens man de siste årene har hatt både start- og målområde på torget, er dette i år flyttet til Kulås Amfi.

– Vi gleder oss til å dra nytte av det nye, flotte amfiet i Kulås og tror det blir en flott opplevelse å legge arrangementet til parken, sier Bernt Lyngstad, ansvarlig redaktør i Sarpsborg Arbeiderblad.

Lokalavisen får god hjelp av Trøsken IL som teknisk arrangør av løpet og i år er det altså lagt opp til en helt ny løype (se løypekart i øverst i denne artikkelen).

– Den nye løypen har en flatere løypeprofil enn den forrige, så her bør det være gode muligheter for å sette ny rekord, fastslår Lyngstad.

Selv om vi til nå har opplevd en kald vår, bør ikke værmeldingen for førstkommende mandag skremme noen fra å melde seg på. Ifølge værmeldingen på sa.no kan vi vente oss en delvis skyet værtype med svak, østlig vind 1. mai. Temperaturene vil stige fra rundt 5 grader på morgenen og opp mot 13 grader utover dagen. Og det skal ikke komme en dråpe regn!

Barneløpet er også populært og dette vil også foregå i Kulåsparken i år. Du kan melde på barna her.

Starttider:

09.30: Start barneløpet. Start og mål i Kulåsparken.

10.30: Start hovedløp 5 km og 2,5 km. Start og mål i Kulåsparken.

11.30: Premieutdeling.

Premiering:

Premie til de tre beste kvinnene og herrene i både 2,5 km og 5,0 km.

Alle deltakerne i barneløpet får premie: T-skjorte, diplom og frukt og bilde i Sarpsborg Arbeiderblad.

Det laget, klubben, foreningen eller bedriften som stiller med flest deltakere (minimum 20 personer) får et gavekort på kr 5.000.-

Se den nye traseen her: