– Det er en flatere løype enn tidligere, så her bør det være mulig for mange å sette ny rekord, sier Pål Asbjørn Kullerud, som har laget den nye løypen. Fredag testet treneren ved toppidrettslinja ved St. Olav videregående skole løypa sammen med tre elever fra skolen.

Du kan se video fra løpeturen øverst i denen artikkelen.

Fine kurver

– For dem som skal løpe raskt er krappe svinger kanskje like utfordrende som motbakker, men jeg tror det er mulig å finne fine kurver rundt gatehjørner og i kryssene, sier Kullerud.

Slik blir løypen: Den 2,5 kilometer lange løypen starter ved amfiet i Kulåsparken. Den fortsetter ned Borghilds gate og inn i Nansens gate før løperne svinger inn i St. Marie gate ved Metodistkirken.

Løperne fortsetter ned St. Marie gate/gågata, tar til høyre inn Nils Hønsvalds gate, og følger Pellygata og Torggata ned til Torget, som passeres på nordsiden før man løper ut i Roald Amundsens gate. Da har man tilbakelagt 1 kilometer.

Så følges Roald Amundsens gate fram til Balders gate, fra Balders gate løper man inn i Skolegata og følger den ned til Valkyriegata og så inn i Sandesundsveien (2 kilometer er tilbakelagt) som følges noen få meter nordover til Arne Meidels vei som tar løperne tilbake til Kulåsparken.

Barneløp i Kulåsparken

De som skal løpe fem kilometer løper runden to ganger.

Også barneløpet får start og mål i amfiet i Kulåsparken. Traseen for de minste er ikke endelig bestemt, men det ligger an til en fin og publikumsvennlig løype i Kulåsparken.

Påmeldingen til SA-løpet er åpen, med en ordinær påmeldingsfrist klokka 15.00 26. april. Både påmelding og betaling gjøres elektronisk ved å gå til denne adressen.

Mer informasjon om SA-løpet, som tradisjonen tro arrangeres 1. mai finner du her: www.sa.no/sa-løpet