Gå til sidens hovedinnhold

Klare til avgang

Artikkelen er over 11 år gammel
Lederartikkel

Politikerne i Østfold varslet på et møte innkalt av fylkesordfører Ole Haabeth at de er klare til avgang for dobbeltspor på Østfoldbanen.

Det er på tide, vil noen hevde.

Det samme dobbeltsporet var et av de mest debatterte temaene under fjorårets valgkamp. Blant annet skyldtes det at den rød-grønne regjeringen la fram en pakke, som de mener er en storstilt satsing.

Deretter slåss Østfold-partiene om å være flinkest til å få på plass dobbeltsporet. Nå skal de vise at de virkelig er flinke.

For prioriteringene som er foretatt i trafikkplanene hittil, har ikke nødvendigvis vært et bevis på at Østfold har fått gehør sentralt for sine krav.

Det kan skyldes at andre lokalpolitikere både har stått mer samlet og vært flinkere til å presse på enn våre politikere har vært.

Uansett vil det dessverre ta tid før vi kan ha håp om å være med på prioriteringslistene. Dobbeltspor og høyere toghastighet er viktig både for lokaltrafikk, og ikke minst pendlere, og for å utnytte det faktum at Østfold er porten til resten av Europa.

Et spørsmål som da må avklares, er om man skal ha tog som går hurtigst mulig ut i Europa, eller om man skal finne løsninger som også tar hensyn til lokaltrafikken.

Skal man ha det første, må traseen legges om. Vi er glade for at politikerne i fylket vårt ikke velger den løsningen.

Hva man enn velger blir det endringer i Sarpsborg. Her må vi få en annen trasé og ny stasjon. Avklaring av det haster, og vi håper politikerne i byen vår tar den utfordringen på alvor, og ikke blir en propp i systemet.