SA-podden: Hvordan får vi trygge barn?

BARN OG SELVTILLIT: (F.v:) Eunice Themte, kursleder for Barnas Plattform og SA-journalist Eline Rildå Bjørge prater om hvorfor selvtillit og selvfølelse er viktig i denne utgaven SAs podkast.

BARN OG SELVTILLIT: (F.v:) Eunice Themte, kursleder for Barnas Plattform og SA-journalist Eline Rildå Bjørge prater om hvorfor selvtillit og selvfølelse er viktig i denne utgaven SAs podkast. Foto:

Det skal ikke nødvendigvis så mye til for å styrke barns selvtillit og selvfølelse, lyder oppmuntringen fra dagens gjest til SA-podden.

DEL

– Det å kunne styrke barna fra de er små ser vi har god effekt. Det er ikke så vanskelig å «snu» et lite barn, på en måte, forteller Eunice Themte, som er kursleder for Barnas Plattform.

– Det er små grep som kan gjøre at vi påvirker barna i en positiv retning. Hos oss voksne er det vanskeligere med endringsarbeid, men det er aldri for sent, forsikrer Themte.

Lytt til episoden lenger ned i saken!

– Selvtillit er ferskvare

Eunice Themte er utdannet som barnevernspedagog og har jobbet med barn og ungdom i over 15 år.

Hun har et brennende engasjement for å styrke selvfølelse og selvtillit hos barn og unge som vokser opp i dag – uansett hvilken situasjon de befinner seg i.

I denne utgaven av SA-podden snakker kurslederen om at selvtillit og selvfølelse er ferskvare.

Hør podkasten her:

– Vi vet aldri hva barn møter, så det å styrke barna er viktig uansett om barnet i utgangspunktet har det godt, forteller hun i SA-podden, og tilføyer:

– Vi kan ikke få for sterke barn. Selvtillit og selvfølelse er ferskvare. Det er ikke noe vi er født med, og som er likt hele livet. Vi påvirkes av alt det som skjer oss, så det å ta vare på selvtilliten og selvfølelsen er kjempeviktig.

POSITIVITET ER VIKTIG: Eunice Thempte, kursleder for Barnas Plattform, er opptatt av å fokusere på positive ting i hverdagen.

POSITIVITET ER VIKTIG: Eunice Thempte, kursleder for Barnas Plattform, er opptatt av å fokusere på positive ting i hverdagen. Foto:

Gruppepress

Det å være trygg på seg selv er viktig, både for barn, ungdom og voksne. Eunice Themte trekker fram situasjoner med gruppepress som et eksempel:

– Det å være trygg på seg selv til å ta egne valg er viktig. For barn i barneskolealder vil det være viktig i situasjoner hvor venner vil ha deg med på noe som ikke er lov eller når noen mobber andre. Å si at «dette vil jeg ikke være med på», viser at barnet er trygg på seg selv, sier Themte.

– For ungdom er det viktig med tanke på gruppepress eller ved valg av utdannelse, legger hun til.

Mange av kursdeltakerne til Barnas Plattform får seg en «aha-opplevelse» på kurset.

Positiv sladring

Barnas Plattform ønsker å fokusere på positive saker i hverdagen, istedenfor å holde fokus på det som er negativt.

I podkasten trekker Themte fram et konkret tiltak som barneskolebarn har begynt med. De har startet med «positiv sladring» etter friminuttet.

Hør mer i denne utgaven av SA-podden:

Artikkeltags