– Jeg vil vel si at dette er en av de større skandalene til NRK på lenge

I STUDIO: Eline Rildå Bjørge og Vetle Granath Magelssen oppsummerer MGPs stemmekaos.

I STUDIO: Eline Rildå Bjørge og Vetle Granath Magelssen oppsummerer MGPs stemmekaos. Foto:

– Jeg vil vel si at dette er en av de større skandalene til NRK på lenge – å håndtere situasjonen på den måten de gjorde.

DEL

Det er inntrykket journalist Vetle Granath Magelssen sitter igjen med, etter å ha rapportert fra Melodi Grand Prix-finalen i Trondheim.

Hør han forklare hvorfor i podkasten lenger ned i artikkelen.

Sarpingen Ulrikke Brandstorp gjorde mang et sarpehjerte stolt da hun vant den norske Melodi Grand Prix-finalen i Trondheim med låta «Attention». Hun endte opp i gullfinale mot trønderen Kristin Husøy, hvor det kom inn 700.000 stemmer. Men før finaledeltakerne var valgt ut, ble det krøll i MGPs nye stemmesystem.

Med tro på europeisk finale

– Jeg vil vel kalle dette en av de mest omstridte finalene i Melodi Grand Prix, og det er litt synd, for Ulrikke har gjort det såpass bra – sammen med de andre artistene selvfølgelig. Men hun går seirende ut av dette her, og får det hengende over seg at hun vant finalen hvor alt raknet rundt seg. Men jeg tror ikke hun bryr seg så mye om dette akkurat nå, for som hun sa til meg; «Det er jo ikke min skyld at NRKs system slutter å virke,» sier Magelssen.

SA har troen på at den energiske sarpejenta synger seg helt fram til finalen av Eurovision Song Contest 16. mai, og at hun sikrer seg en topplassering i den europeiske musikkonkurransen. Først skal hun gjennom en delfinale i Rotterdam i Nederland.

Hør mer om den omstridte finalen her:

SA-podden er tilgjengelig der du lytter til podkast; i ulike podkast-apper, iTunes og Spotify. Du kan også gå inn på sa.no/sa-podden for å bla gjennom tidligere episoder.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken