Greåker-kaptein Torp om kampene mot Sarpsborg: – Det er krig

GAMLE LAGKAMERATER: Sharks-kaptein Patrick Hjemgård (t.v.) og Bulldogs-kaptein Lars Erik Torp er tidligere lagkamerater i Greåker. Begge to lover en severdig kamp i søndagens lokaloppgjør i Tindlundhallen.

GAMLE LAGKAMERATER: Sharks-kaptein Patrick Hjemgård (t.v.) og Bulldogs-kaptein Lars Erik Torp er tidligere lagkamerater i Greåker. Begge to lover en severdig kamp i søndagens lokaloppgjør i Tindlundhallen.

Artikkelen er over 1 år gammel

I dag braker Greåker og Sarpsborg sammen i et alltid like intenst lokaloppgjør i innebandyens eliteserie. Greåker-kaptein Lars Erik Torp og Sarpsborg-kaptein Patrick Hjemgård har vært på besøk i SA-podden før søndagens kamp.

DEL

Greåker-kaptein Lars Erik Torp og Sarpsborg-kaptein Patrick Hjemgård har vært på besøk i SA-podden før søndagens kamp. Hør Patrick Hjemgård fortelle om VM-spill og Lars Erik Torp fortelle om Greåkers hittil perfekte sesong, i siste utgave av SA-podden:

– Mer enn et innebandylag

Lars Erik Torp og hans Greåker har hatt en ellevill sesong hittil. 15 seiere har det blitt i sesongens 15 første kamper.

– Vi fikk jo en best tenkelig start på sesongen. Vi møtte det andre antatt beste laget og slo dem, siden har vi ridd på en medgangsbølge, sier Lars Erik Torp.

Hør podcasten her:

Torp forteller om et Greåkerlag som presterer jevnt og som spiller disiplinert og godt.

Han legger heller ikke skjul på at kampene mot Sarpsborg er noe helt spesielt.

– Å spille mot Sarpsborg har vært spesielt helt siden 10-årsalderen. Nå er jeg 32 år, men det er fortsatt like deilig å slå Sarpsborg, sier Greåker-kapteinen.

Før sesongens første møte mellom rivalene, sa Lars Erik Torp følgendet til Sarpsborg Arbeiderblad:

– Jeg ville heller lagt opp, enn spilt for Sarpsborg Sharks.

At Torp er glad i klubben sin, legger han heller ikke skjul på i podcasten.

– For meg er Greåker mer enn et innebandylag, sier han.

– Lever sitt eget liv

Patrick Hjemgård og hans Sarpsborg Sharks har ikke levert på det nivået de ønsker å levere på denne sesongen.

Sarpsborg ligger på sjetteplass, hele 23 poeng bak Greåker.

For Hjemgård personlig har sesongen vært bedre.

Han Ligger på andreplass på toppscorerlisten i eliteserien, med 29 scoringer etter 15 kamper. 4 scoringer bak Ole Martin Skau Jansson som er eliteseriens toppscorer.

Hør podcasten her:

Hjemgård har også fått oppfylt en stor drøm denne sesongen. Han ble tatt ut på det norske landslaget, og representerte Norge i VM i Tsjekkia i starten av desember.

– Jeg startet sesongen litt trått, men så løsnet det tre kamper før jeg reiste til VM. Jeg fikk med meg godfølelsen inn i mesterskapet og spilte meg opp fra utenfor tredjerekken, til å spille fast i andrerekken. Det må jeg si meg fornøyd med, sier Sharks-kapteinen.

– Det har ikke vært bra. Vi er ikke fornøyd med det vi har prestert, konstaterer Hjemgård.

Hjemgård liker også godt lokaloppgjørene mot Greåker.

– Det er de morsomste kampene. Lokaloppgjør har en tendens til å leve sitt eget liv, sier Hjemgård om kampene mot Greåker.

– Man vil jo gjerne vinne den kampen, koste hva det koste vil. Om du knekker en arm eller et bein det gjør ikke noe, så lenge du tar tre poeng, fortsetter Hjemgård.

Patrick Hjemgård har en fortid i Greåker, men gikk til Sarpsborg Sharks før 2014/2015-sesongen.

– Jeg hadde tøffe konkurrenter i Greåker i Willy (Fauskanger) og Lars Erik (Torp). For min egen utvikling måtte jeg flytte på meg og da falt valget på Sarpsborg. Sarpsborg har gitt meg mye og jeg har blitt utrolig glad i klubben, sier Hjemgård.

Artikkeltags