SA satser på kultur – nå åpner vi opp for kulturaktører som vil bruke våre plattformer

ÅPNER PLATTFORMENE: SA åpner plattformene sine for byens kulturaktører. Nå kan alle seriøse kulturaktører ta kontakt med avisen for å sende sine arrangement på sendeflatene til SA. Det kan være på sa.no eller Facebook.

ÅPNER PLATTFORMENE: SA åpner plattformene sine for byens kulturaktører. Nå kan alle seriøse kulturaktører ta kontakt med avisen for å sende sine arrangement på sendeflatene til SA. Det kan være på sa.no eller Facebook. Foto:

Sarpsborg Arbeiderblad satser stort på kultur under koronakrisen, og åpner nå plattformene sine for seriøse kulturaktører som vil sende konserter eller andre kulturbegivenheter på sa.no.

DEL

Dersom du liker å følge de lokale kulturlivet i Sarpsborg, har du mye å se frem til de neste ukene. Ved hjelp av Sarpsborg Arbeiderblads storsatsing på streaming av kulturarrangementer, kan leserne se både konserter, gudstjenester eller teaterinnslag på sa.no og avisens Facebook-side. Det er imidlertid opp til hver enkelt kulturaktør å ta kontakt med SA om deres arrangement kan streames hos oss.

Vil spre kultur til folket

– Nettkonsertene vi har produsert de siste to helgene har vært en enorm suksess, og vi har høstet god respons i etterkant. Konserter streames nå over det ganske land, og får svært god respons av folk. Nå ønsker vi selv å åpne våre plattformer for seriøse kulturaktører i Sarpsborg, hvor vi ønsker å bidra til å spre kultur i den videste forstand, forteller Petter Kalnes, nyhetsredaktør i SA.

For eksempel kan det være en konsert, gudstjeneste, teater eller andre kulturelle innslag.

Han synes det er utrolig stas å kunne presentere dette initiativet til byens kulturinteresserte. Rett og slett et formidabelt tilbud til avisens abonnenter og ikke abonnenter.

– Forutsetningen er at begivenheten er av allmenninteresse, og at vedkommende kan levere en god teknisk løsning til oss. Den tekniske løsningen avgjør om arrangementet kan sendes på sa.no eller Facebook-sidene våre. Vi ønsker å hjelpe kulturaktører til å nå et stort publikum i disse tider, poengterer Kalnes.

Ta kontakt

Han håper byens kulturliv setter pris på og ikke minst vil benytte seg av tilbudet. SA er en viktig samfunnsaktør. Satsingen krever en del av både SA og kulturlivet. Det gjelder både utstyr, logistikk og planlegging.

– Alle henvendelser om streaming skal rettes til oss, så taes det vurderinger av hvert enkelt innspill, kommenterer Kalnes, som nevner at Kirkens Bymisjon sendte en konsert på SAs Facebook-side sist lørdag.

Den pågående koronakrisen gjør at næringslivet blør, og norsk kulturbransje er spesielt hardt rammet. Både artister og produsenter har mistet hundre prosent av inntektene for en uviss tidsperiode.

Nett-suksess

Lørdag var det duket for den andre «Sammen for kultur»-konserten fra Glenghuset og Dickens, og igjen viste sarpingene at de satt pris på sine lokale artister, og de nasjonalt kjente entertainerne

I løpet av kvelden vippset sarpingene penger til det lokale kulturlivet, og hele 68.000 kroner ble samlet inn via Vipps. I tillegg var mange lokale bedrifter i det gavmilde hjørnet, slik at det i tillegg kom inn 47.000 kroner fra det lokale næringslivet i Sarpsborg. Totalt ble det altså samlet inn 115.000 kroner under konserten. I løpet av de to siste helgene er det dermed samlet inn 280.000 kroner. Sendingen sist helg ble sett av 43.000 totalt.

Artikkeltags