56.000 kroner til barneavdelingen på Kalnes

JUBLET: Det ble et skikkelig pengedryss for barneavdelingen på Kalnes i helgen. Og det var mange stolte yrkessjåfører som deltok i konvoien fra Rygge flyplass.

JUBLET: Det ble et skikkelig pengedryss for barneavdelingen på Kalnes i helgen. Og det var mange stolte yrkessjåfører som deltok i konvoien fra Rygge flyplass. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I helgen arrangerte Østfold Truckers Treff lastebiltreff på Rygge flyplass, hvor påmeldingsavgiften på 200 kroner ble donert til barneavdelingen ved Sykehuset Østfold Kalnes.

DEL

Målet med treffet var å ha det sosialt, samt å donere penger til barneavdelingen ved Sykehuset Østfold på Kalnes. Det var lastebilsjåførene selv som samlet inn pengene.

Tre gavesjekker

Over 100 lastebiler deltok i konvoien fra Rygge flyplass, som endte på Sykehuset Østfold Kalnes lørdag ettermiddag. Her ga de en gave til barneavdelingen.

Og både barn og ansatte ved barneavdelingen kunne juble høyt, da de lørdag fikk inn totalt 56.000 kroner, fordelt på tre ulike gavesjekker.

Den første sjekken var fra Yrkestrafikkforbundet. De delte ut en sjekk på fem tusen kroner, mens bedriften Stiholt delte ut en sjekk på seks tusen kroner.

KONVOI: Over 100 vogntog kjørte konvoi fra Rygge Flyplass til Sykehuset Østfold Kalnes lørdag. Her på rekke og rad over Sandesundbrua. Sarpingen Jim Mathisen kommer kjørende først.

KONVOI: Over 100 vogntog kjørte konvoi fra Rygge Flyplass til Sykehuset Østfold Kalnes lørdag. Her på rekke og rad over Sandesundbrua. Sarpingen Jim Mathisen kommer kjørende først. Foto:

Men det var imidlertid lastebilsjåførene i Østfold Truckers Treff, som stilte med den største summen. De overrakte en sjekk på hele 45.000 kroner til barneavdelingen, noe som er en tredobling fra i fjor. I fjor rullet nemlig 63 lastebiler inn foran hovedinngangen på Sykehuset Østfold, hvorpå yrkessjåførene overleverte 15.000 kroner til barneavdelingen.

170 lastebiler

Foreningen består av flere ildsjeler, men ifølge nettstedet tungt.no, så var det Frank Bergvatn som sto bak iideen om å kjøre konvoi til sykehuset på Kalnes for å donere penger til barneavdelingen for noen år tilbake. Han hadde jobbet en periode i Australia, der han hadde kommet over en konvoi, som gikk under navnet «Convoi for Kids».

Men det er en vennegjeng fra Østfold som står bak lastebiltreffet Østfold Truckers Treff. Arrangementet ble arrangert på Råde Idrettspark for første gang i 2014. Treffet har gradvis økt i omfang, og i år ble arrangementet avviklet på Rygge flyplass, hvor 170 lastebiler var registrert inne på på plassen. Arrangørene hadde i år lagt stor vekt på et familievennelig arrangement. Dette ved å tilby både hoppeslott, karuseller, kiosk, samt mange aktiviteter for barna. Det ble også konsert for mang en yrkessjåfør på området lørdag kveld.

Det er for øvrig femte gangen foreningen arrangerer et slikt lastebiltreff.

Artikkeltags