Gå til sidens hovedinnhold

Stadig flere sarpinger reiser med buss

Artikkelen er over 3 år gammel

Tall fra Østfold kollektivtrafikk viser en gledelig økning i antall sarpinger som reiste med buss i 2017.

Det foreligge en rekke oversikter som viser trafikkutviklingen.

– Antall reisende med lokalbusser i Sarpsborg økte med nærmere 5 prosent fra 2016 til 2017, opplyser markedssjef Kjetil Gaulen i Østfold kollektivtrafikk til Sarpsborg Arbeiderblad.

Populær ringrute

774.439 passasjerer løste i fjor billett på en av lokalbussrutene. Ringruta øst – vest er den som flest reiser med. Ifølge Østfold kollektivtrafikk 207.735 personer, – en økning på 5,5 prosent. 

Rute 215 mellom Kurland og Kalnes hadde i fjor størst økning. 98.606 passasjerer var 11 prosent flere enn i 2016.

Også rute 2371 Sarpsborg-Opstad-Tindlund-Grålum-Sarpsborg har gode tall. 90.837 reisende var en økning på 4,8 prosent.

Flest passasjerer hadde imidlertid ruta mellom Kvastebyen og l Kalnes og videre til Råde stasjon med 211.231 reisende. Siden den krysset kommunegrensen er den ruta en del av regiontilbudet.

Kjetil Gaulen forteller videre at Glommaringen var fylkets desidert største bussrute i 2017 med 1.579.013 passasjerer. Det tallet inkluderer direktebussen som har kjørt nonstop mellom bussterminalene i Sarpsborg og Fredrikstad.

– Glommaringen fortsetter å øke. Oversikten viser en økning på 2,7 prosent.

Mindre økning i fylket

Nettbuss kjører alle anbudsrutene i Østfold. Samlet er det trafikkøkning i fylket på 2,1 prosent. Litt lavere en utviklingen fra 2016 til 2017.

Østfold kollektivtrafikk registrer at økningen i salget av billetter via mobiltelefonen er på over 60 prosent.

Om knappe seks måneder blir det store endringer i busstilbudet. Da skal dagens ruter erstattes med et helt nytt opplegg. Etter flere runder i både bystyrene i Sarpsborg og Fredrikstad, samt i fylkestinget er Østfold kollektivtrafikk i gang med den siste finpussen på det nye tilbudet.

– Inntil videre er det ingen endringer, presiserer markedssjef Kjetil Gaulen.

Østfold kollektivtrafikk

  • 25. juni var datoen for den store endringen i busstilbud i Fredrikstad og Sarpsborg med en rekke nye ruter. Det er nå behov for å gjøre noen justeringer. Det skjer fra 7. januar neste år.
  • Østfold kollektivtrafikk ble etablert 1. juni 2002 og har et samlet ansvar for produktutvikling, ruteplanlegging, kjøp av transporttjenester, overordnet markedsføring og informasjon.
  • Østfold fylkeskommune har ansvar for drift av kollektivtilbudet i Østfold. Det skjer gjennom Østfold kollektivtrafikk.

 

Kommentarer til denne saken