Frokostmøter om nærmiljø: Vil se på styrker framfor problemer

NÆRMILJØ: (F.v:) Margrethe Stang og Hanne Rosbach i «Sammen skaper vi det gode hjemstedet» i Sarpsborg kommune, og Alvim-beboer Hamza El Mekki Gartit, brenner for gode nærmiljøer. Bildet ble tatt i forbindelse med kick-off for Alvim velforening i fjor.

NÆRMILJØ: (F.v:) Margrethe Stang og Hanne Rosbach i «Sammen skaper vi det gode hjemstedet» i Sarpsborg kommune, og Alvim-beboer Hamza El Mekki Gartit, brenner for gode nærmiljøer. Bildet ble tatt i forbindelse med kick-off for Alvim velforening i fjor. Foto:

Denne uka starter Sarpsborg kommune opp med frokostmøter for å styrke nærmiljøene i de ulike delene av byen. Alle er velkommen til å engasjere seg.

DEL

– Uansett om du jobber i barnehage, skole, kultur, annet i næringslivet, har et verv i et lag eller forening, bidrar du til å styrke lokalsamfunnet. Kommunen ønsker å styrke nærmiljøene og inviterer alle som bidrar i dette viktige arbeidet til frokostsamling, skriver kommunen på sine nettsider.

Møtet holdes 17. januar på Glenghuset og skal handle om ABCD-metoden. Den brukes i dag på Alvim og i Østre bydel, gjennom prosjektet «Sammen skaper vi det gode hjemstedet».

Ser styrker framfor problemer

ABCD går ut på å se og bruke evnene og ferdighetene i et lokalsamfunn framfor problemene og utfordringene.

Det som skiller ABCD fra andre typer styrkebasert arbeid, er at man tar utgangspunkt i et helt nærmiljø i stedet for kun å rette innsatsen mot utsatte grupper.

Styrker i nærmiljøene kan for eksempel være kommunale institusjoner, organisasjoner, lag, foreninger, lokalt næringsliv, lekeplasser og grøntområder.

– Styrker kan også være interesser, engasjement og egenskaper ved enkelte barn, unge, voksne, mødre, fedre, enslige, eldre som bor eller jobber i akkurat det nærmiljøet, opplyser kommunen.

Vil løfte bydelene

Frokostmøtet er gratis å delta på, men det er påmelding innen 15. januar ettersom det vil bli servert frokost.

Temaet vil være hvordan styrkebasert lokalsamfunnsutvikling kan «bli en naturlig del av vår måte å tenke og handle på i møte med andre mennesker».

Man skal også snakke om hva det nyetablerte ABCD-nettverket kan brukes til.

– Tanken er at vi kan møtes på tvers av roller, fagfelt og områder, dele erfaringer med styrkebasert arbeid, medvirkning og utvikling, gjennomføre workshops og etablere nye samarbeidsformer, sier prosjektleder Hanne Rosbach i «Sammen skaper vi det gode hjemstedet» i virksomhet plan og samfunnsutvikling.

De som skal delta må gjerne invitere med seg flere fra sitt nettverk, sier hun.

Det er planlagt frokostmøter også 27. mars og 29. mai i år.

ABCD-nettverket ble etablert i forbindelse med et ABCD-metodekurs av kursholder Cormac Russel i november i fjor. Kurset var åpent for innbyggere og kommunalt ansatte.

Artikkeltags