Fra eier til ansatt hos Sandesund frisør

FAR OG DATTER: Roger og Monica har jobbet sammen i mange år, men 2017 blir litt annerledes ettersom Monica tar over som eier av Sandesund frisør.

FAR OG DATTER: Roger og Monica har jobbet sammen i mange år, men 2017 blir litt annerledes ettersom Monica tar over som eier av Sandesund frisør. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sandesund frisørs Roger Hansen lar nå datteren ta over som daglig leder og eier av bedriften, mens han selv blir en vanlig ansatt.

DEL

- Tanken har alltid vært der, smiler Roger Hansen og innrømmer at det er fint å se at frisørsalongen går videre i familien.

Har drevet i 45 år

Roger har drevet Sandesund Frisør siden 1972, og nå 45 år senere er det datter Monica Antonsen som skal drive salongen videre.

- Det var snakk om det hjemme, så det var en liten drøm. Likevel var det aldri noe press på meg om at jeg måtte ta over salongen, forteller Monica.

I en alder av 66 år er Hansen nå klar for å trappe ned på arbeidet. Slik at Monica og hennes kollega Torill får flere å klippe.

- Jeg begynte som ryddegutt hos Sparta frisør i 1965, så ble jeg læregutt og var der frem til 1971. Så var jeg ett år i militæret før jeg startet her i 1972, forteller han.

- De fleste har forståelse for at jeg trapper ned, men det er mange som sier til meg «skal du gi deg?!». Men nå er jeg 66 år gammel og det er folk på min alder som har vært trygdet lenge eller førtidspensjonert seg, og jeg blir jo eldre jeg også.

At datteren nå skal overta gleder han stort.

- Det blir deilig og det blir en smidig overgang for meg. Jeg skal fortsatt jobbe fast to dager i uka.

Mange som sier til meg «skal du gi deg?!»

Trives godt

Far og datter har jobbet sammen i 25 år og de forteller det alltid var viktig for dem å ha et profesjonelt forhold på jobb.

STAMKUNDER: Roger har gjennom årene fått mange faste kunder, her klipper han Yngve Strand som har gått til samme frisør i flere tiår.

STAMKUNDER: Roger har gjennom årene fått mange faste kunder, her klipper han Yngve Strand som har gått til samme frisør i flere tiår. Foto:

- Jeg begynte her som ryddejente da jeg gikk på ungdomsskolen. Etter det var jeg lærling. Fra dag én har det vært viktig at vi skulle ha en god atmosfære på jobb. Det er jo sånt som kundene merker også. Men det har gått bra, hvis ikke hadde vi jo ikke jobbet sammen så lenge, sier Monica.

- Jeg har flere kollegaer som har jobbet hvor det har vært far og sønn eller far og datter og lignende. Så jeg vet at mange har hatt problemer med det, men det har ikke vi, forteller Roger.

Når Monica nå har tatt over er hun glad for å ta over en god bedrift med mange faste kunder. I tillegg røper hun at det er fint at faren er med videre slik at hun kan støtte seg på ham dersom hun har spørsmål rundt det å drive en bedrift.

- Det jeg tar over er en god kundestamme, vi har mange faste kunder som har gått her gjennom flere år. Det kan være folk man klippet som barn også kommer de en dag med sine barn igjen. Det blir noe personlig med frisører – man får liksom et eget forhold til dem, smiler Monica.

Sandesund Frisør

- Åpnet i 1972

- Roger Hansen har drevet salongen siden starten

- Datteren Monica tok nylig over som ny eier

Artikkeltags