Mener evakuering var unødvendig og at kommunen overreagerer

FORSVARER: Advokat Thorer Ytterbøl mener evakueringen i Sandesund var unødvendig.

FORSVARER: Advokat Thorer Ytterbøl mener evakueringen i Sandesund var unødvendig.

Artikkelen er over 3 år gammel

- En overreaksjon fra kommunens side, mener advokat Thorer Ytterbøl om at gravefirma nå er politianmeldt.

DEL

Ytterbøl bekrefter overfor SA at firmaet Tr. Bygg, Anlegg og Eiendom har kontaktet ham for forsvarsbistand.

I forrige uke ble det kjent at Sarpsborg kommune har politianmeldt firmaet som utførte gravearbeidene i Bakkegata i Sandesund.

– Unødvendig å evakuere

Fredag 25. november ble i alt 28 beboere som bor i de nærmeste husene til byggetomten evakuert.

I forbindelse med byggearbeider var det fare for utgliding av masser, og det ble raskt igangsatt sikringsarbeider. Det var også årsak til evakueringen. To dager senere ble det konstatert at rasfaren var over og beboerne fikk flytte hjem.

SANDESUND: 28 beboere ble evakuert i to dager fra sine hjem etter at det ble slått alarm om rasfare.

SANDESUND: 28 beboere ble evakuert i to dager fra sine hjem etter at det ble slått alarm om rasfare. Foto:

– Jeg jobber nå med å sette meg inn i alt materiale i saken. Men vår klare oppfatning er at kommunen har kommet med en overreaksjon her. Det anmeldte selskapet har i all vesentlig grad gjort arbeidet riktig. Det var ikke fare for store ras og dermed heller ikke fare for liv og helse. Vi mener dessuten det var helt unødvendig å gå til det skrittet å evakuere beboere, kommenterer Ytterbøl.

– Ser alvorlig på hendelsen

Da det ble kjent at kommunen ville politianmelde gravefirmaet, ønsket ikke daglig leder i Tr. Bygg, Anlegg og Eiendom å gi noen kommentar. Han har imidlertid tidligere uttalt til SA at han føler seg urettmessig utpekt som syndebukk, og at han blir motarbeidet av kommunen.

– Det er tre grunner til at vi valgte å politianmelde hendelsen. Den første årsaken er at vi mener foretaket ikke har fulgt tegninger og prosjektering som ble gjort. Vi mener også at området ikke ble sikret godt nok. Det tredje forholdet er at vi mener massene som ble gravd ut ble deponert på et område det ikke var søkt om tillatelse til. Vi går ikke til dette skrittet fordi vi skal markere oss, men fordi vi tar slike hendelser svært alvorlig, har kommunesjef Sigmund Vister tidligere uttalt til SA.

Artikkeltags